SNS:Bahatost vlasti nas debelo košta

image„Viši sud u Valjevu doneo je presudu kojom se Ivko Stojković vraća na posao“saopštio je novinarima šef pravnog tima SNS-a Mihailo Milutinović. On istovremeno tvrdi da je direktor preduzeća Kolubara Miodrag marković već dugi niz godina praktično vršilac dužnosti direktora bez validnog rešenja.

Za nedavnu posetu državnog sekretara Valjevu Milutinović tvrdi da je ponajviše „kićenje tudjim perjem“ u pitanju.

Nakon promene vlasti u Valjevu svi direktori iz redova SNS-a su smenjeni . Na ovu odluku , a s obzirom da su izabrani na konkursu žaliali su se direktor Centra za kulturu Sladjana Marković , direktor „Vidraka“ Janko Gagić i direktor „Toplane“ Ivko Stojković. Po rečima šefa pravnog tima naprednjaka u Valjevu Mihaila Milutinovića Stojković je u sredu dobio presudu u svoju korist kojom je vraćen na staro radno mesto. „ Viši sud je doneo odluku u njegovu korist. Ovom odlukom je u celosti stavljena van snage odluka Skupštine po kojoj su direktori smenjeni. Mi smo upozoravali već na nezakonitost ove odluke , ali niko nas nije slušao. Ali postavlja se problem ko će da da pare ? Videli smo šta je bilo zbog tvrdoglavosti u sporu sa preduzećem ingrapomni i platili na kraju . Okonaće se ovih dana slučajevi i drugih direktora pa će neko to morati da plati. Po ko zna koji put nestručno i bahato ponačanje čelnika grada će koštati sve nas“, kaže Milutinović i objašnjava da će Stojkoviću morati da budu isplaćene sve zaostale zarade . Na pitanje Vamedie šta biva sa ljudima koji su postavljeni na njihova mesta Milutinović kaže da če moći da idu kući jer je u pitanju odluka suda . „ Oni neće vratiti plate koje su primili , a grad će morati da plati Stojkoviću i drugima plate koje im duguje. Pa zar to nije sramota da u vreme ovako teške situacije mi plaćamo dvostruke funkcije?“
Gotovo jedna od standardnih tema na konferencijama SNS-a je preduzeće Kolubara pa je danas Milutinović podelio novinarima odluke Veća kojima je mandat vršioca dužnosti Miodraga Markovića produžavan kako kaže potpuno nezakonito. „ Pa molim vas gde to ima da neko bude vršilac dužnosti direktora od 2011. godine ?Zna se koliki je mandat vršioca dužnosti . Ako to može ovako kako su oni radili pa što onda raspisujemo konkurse i biramo direktore. Ovo je ozbiljno kršenje zakona . Podjednako ozbiljno koliko i činjenica da neko tamo bez pravno utemeljene odluke raspolaže ogromnim novcem. Da ne govorim o tome da tamo ima ljudi koji su osudjivani , a na raspolaganju im je ogroman novac . to direktor treba da objasni umesto što tvrdi da je obezbedio novac za branu . Kako obezbedio kad je to novac iz budžeta Republike“, kaže Milutinović.
Njemu je podjednako bila interesantna poseta državnog sekretara Nenada Ivaniševića za koju tvrdi da je zapravo samo bila u funkciji podrčke novoj gradskoj ministarki Dosković. „ Jedan državni sekretar dolazi , nikoga ne obaveštavaju o tome , a samo pre dva meseca ministar Vulin bio je u Valjevu i najavio sredstva za Gerontološki centar. Tada kada je Vulin dolazio mi smo pozvali sve funkcionere bez obzira iz koje su partije i šta su . Smatrali smo da svi treba da prisustvuju njegovom dolasku i svi su mogli da čuju da će novac biti obezbedjen. Sada dolazi nekakav državni sekretar niko ne ne zna zašto valjda nešto u sopstvenoj režiji i ponavlja ono što je ministar rekao“, kaže Milutinović zapravo konstatujući da drugi povod sem podrške članu Veća Mileni Dosković on tu ne vidi .

S.V

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.