Udarne rupe čekaju izvodjača radova

imageSvake zime na gradskim ulicama pojavljuju se udarne rupe .Pre nove godine saniran je jedan deo udarnih rupa , a sada se čeka da izvodjač radova nabavi nove količine hladnog asfalta kako bi krpljenje bilo nastavljeno. U gradskoj Direkciji za urbanizam kažu da su njima tu vezane ruke jer je izvodjač izabran i na njemu je da radi svoj deo posla.

Pred Novu godinu jedan deo udarnih rupa koje su se otvorile na gradskim ulicama je saniran hladnim asfaltom s obzirom da asfaltne baze tokom zime ne rade . Direktor Direkcije Dragan Jeremić objašnjava da je odavno dat nalog da se nastavi sa popunjavanjem rupa u gradu , ali da preduzeće Ingrampomni sporo obavlja taj posao.“Oni su imali male količine tog asfalta i ja ne znam tačno koji dan su koju rupu radili , ali suština je u tome da oni više asfalta nemaju . Nama obećavaju da će to da nabave vrlo brzo , još nisu nabavili . Mi tu ne možemo ništa , praktično naše je da ih non stop zovemo da to urade , praktično podsećamo. Mi nemamo mogućnost da ih sada zamenimo kao izvodjača za zimsko održavanje . Zakon o javnim nabavkama je jasan, ako bismo sada angažovali drugog izvodjača po istim cenama bili bismo u ozbiljnom rekršaju i neko bi zaglavio zatvora“, kaže Jeremić.
U Direkciji kažu da iz Ingrapa gotovo uvek stižu ista objašnjenja – da će nabaviti .
Udarnih rupa u gradu ima u ulicama i sa vrlo frekventnim saobraćajem što stvara ogroman problem vozačima . „ Zovemo ih stalno“, kažu u Direkciji.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.