Premijer Vučić u Valjevu o Gračanici

imagePrilikom posete Valjevu premijer Aleksandar Vučić ostao nedorečen po pitanju sada već potopljenog manastira Gračanice u akumulaciji Stubo Rovni.Vučić obišao Medicinsaku školu i ambulantu u Divcima.

Obraćajući se okupljenim gradjanima u dvorištu Medicinske škole u kojoj je prisustvovao potpisivanju ugovora o zameni krovne konstrukcije i prozora Aleksandar Vučić je rekao da su mnogi u Beogradu informisani po pitanju Gračanice u smislu da država nešto nije dovoljno uradila. „Kada budem dobio čisto mišljenje i rezime , ako bilo šta kaže patrijarh Irinej po tom pitanju , onog trenutka kada nam patrijarh potvrdi mi ćemo da sve uradimo i da sve promenimo što možemo , ali se plašim da niste sasvim u pravu“, rekao je premijer Vučić ne precizirajući šta to praktično znači i da li bi u razmatranje moglo biti uzeto sada pražnjenje brane .
Izjava je utoliko nejasnija s obzirom da je patrijarh Irinej još prilikom boravka u Australiji u trenutku kada je voda u brani stigla do bogomolje dao izjavu u kojoj potvrdjuje odluke njegovih prethodnika da se manastir potopi.
„ Nemojte da pokušavate da mi stavite na teret da neko hoće da uništava srpske crkve i manastire pošto se to dešava već decenijama i ne dešava se od juče i od prekjuče , a sve sam spreman da promenim i spreman sam da to i zaustavim , veoma sam spreman samo mi treba zeleno svetlo od patrijarha srpskog Irineja,“rekao je Vučić.

Prvi put od izbora 2012. godine premijer Aleksandar Vučić posetio je Valjevo obišavši ambulantu u Divcima i prisustvujući potpisivanju ugovora o obnovi krova i zameni stolarije na Medicinskoj školi koju finansira Kancelarija za zajednička ulaganja.

image

„ Rešili smo da obnovimo naše bolnice, škole,  ambulante. Kompletan krov ćemo da renoviramo i popravimo na školi, menjamo stolariju i dogovorili smo se da dodamo još obnovu toaleta jer ovo je pretežno ženska škola i devojčicama je to važno više nego dečacima . Okrečićemo sve primetili smo unutra da to treba uraditi“, rekao je Vučić obraćajući se usput Marku Blagojeviću direktoru Kancelarije za zajednička ulaganja da toalete i krečenje doda na poziciju radova na školi.  
Vučić je rekao da je namera da se sa obnovom nastavi , ali da prvesntveno iza svega mora stajati borba za bolji život gradjana i njihov bolji standard bez razlike izmedju sela i grada . Sporazum o obnovi škole potpisali su gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić i Bojan Tomašević u ime firme Kompresor ing koja je ovaj posao dobila na tenderu.“ Sine da uradite taj posao na vreme, imaš sad tendera u Kolubarskom okrugu više nego što je ikada bilo“, rekao je Vučić obraćajući se Tomaševiću. Prilikom obilaska ambulante u Divcima premijer je rekao da ambulanta raditi sedam dana, a da je za lekara u stalnom radnom odnosu obezbedjena kuća odmah iza ambulante. Iako je premijer okupljenima u Medicinskoj školi pomenuo sedam dana rada ambulante još u Divcima novinarima je rečeno da će ambulanta raditi samo dva puta nedeljno.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.