Sledi petodnevni tropski talas

Sudeći po najavi meteorologa, nakon današnjih mogućih prolaznih pljuskova i grmljavina, ali uz visiku dnevnu temperaturu, u narednih pet dana nam sledi tropski talas tokom kojeg su moguće najviše dnevne temperature preko 35 stepeni Celzijusa.

Kako najavljuje prognoza RHMZ, prolazni pljuskovi i grmljavine se ponovo očekuju danas u krajevima južno od Save i Dunava, dok  će od sutra u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim maksimumima od 31 do 35 stepeni, a u četvrtak i malo iznad 35 stepeni. Tokom ovog petodnevnog talasa, kako najavljuju, u urbanim sredinama biće tropske noći.

“Upozoronje: Topli talas u trajanju od najmanje 5 uzastopnih dana. S obzirom na intezitet i vreme trajanja prognozira se veoma opasna vremenska pojava. Budite veoma obazrivi i pratite zvanična saopštenja o vremenu i prognozi vremena”,navodi se na sajtu RHMZ u upozorenju koje celu Srbiju prikazuje u crvenoj boji.

U našem gradu, po prognozi RHMZ, danas maksimalna temperatura do 30 stepeni, ali od sutra će, sve do nedelje, ona rasti i biti u intervalu od 33 do 37 stepeni u sredu, kada se očekuje temperaturni rekord.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.