Danas konačni rezultati male mature, sledi upis u srednje škole

Pred malim maturantima, koji su prošle sedmice imali trodnevni završni ispit iz maternjeg jezika, matematike i izabranog predmeta, sledi nekoliko važnih datima vezanih za njihov upis u srednje škole.

U Valjevu su 724 učenika osmog razreda polagala malu mature, a konačne rezultate završnog ispita mogu saznati danas, od 8 časova, kada će oni biti objavljeni.

Nakon toga, od srede od 8 sati ujutro do četvrtka do 15 časova, oni će popunjavati liste želja za upis, elektronskim putem ili neposredno, dolaskom u školu, sa bi provera tačnosti te liste usledila u petak, takođe elektronskim putem ili proverom u školi, kada je ujedno moguće i izjavljivanje prigovora i ispravka eventualne netačnosti prilikom unosa u listu želja. Objavljivanje konačne liste želja učenika za upis u neku od valjevskih, ili drugih, srednjih škola je u subotu.

Konačni rezultati raspodele po školama biće objavljeni u utorak 2. jula od 8 časova, kada će biti objavljena i preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu. Od 2. do 6. jula, od osam ujutru do 15 sati, sledi podnošenje prijava za upis svršenih osmaka u srednje škole.

Podsećamo, od sledeće školske godine, koja počinje 1. septembra 2024, maksimalan broj učenika po odeljenju u srednjim školama biće 28, umesto dosadašnjih 30. To, u praksi, znači da će za upis najjačih i najtraženijih smerova u valjevskim srednjima školama biti potrebno bod ili dva više za razliku od prethodnih godina.

S druge strane, ne postoji bojazan da neko od svršenih osmaka neće biti upisan, jer za njih 724 u srednjim školama u Valjevu ima 948 slobodnih mesta.

1 comment on “Danas konačni rezultati male mature, sledi upis u srednje škole

  1. SKOJEVAC

    Kakva škola,odmah u partiju i možeš da budeš šta hoćeš.Poput vozač letećih automobila

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.