50 školaraca sa sela o trošku grada ide prvi put na more

Petu godinu za redom Grad Valjevo kroz Lokalni akcioni plan za decu finansira odlazak dece sa sela na letovanje. Tim povodom održan je i roditeljski sastanak kako bi roditelji bili upoznati sa pravilima letovanja .

„Reč je o deci iz seoskih škola uzrasta od 4. do 7. razreda . Predlog koje dete odlazi na more i ispunjava uslove dali su isključivo direktori samih škola. Deca će boraviti u mestu Čanj u hotelu sa 4 zvezdice koji je udaljen 250 metara od plaže. Polazak je 16. uveče i pansion traje do 24, juna . Deca će biti smeštena u uslovima punog pansiona“, rekla je zamenica načelnika Gradske uprave Branka Rosić.

Sa decom će ići i dva instruktora plivanja tako da će deca neplivači  imati obuku plivanja. Pored njih o deci će voditi račuan i dva učitelja , ali i jedan lekar čije je prisustvo obavezno 24 časa.

„Ovo jee već dobro poznata lokacija i proverena jer smo decu do sada četiri puta slali u Čanj , a samo jednom su to bili Bečići. Mališane uvek šaljemo na Crnogorsko primorje , Na ovom sastanku nam je cilj da se roditelji upoznaju i sa učiteljima koji će pratiti decu , a tu su i deca kako bi se izmedju sebe upoznala . Tu je i notar za overu saglasnosti , a sve troškove administracije snosi Grad Valjevo“, rekla je Rosić.

Ključni uslov koji su mališanimorali ispuniti bio je da nikada nisu bili na moru što jeste veliki problem za porodice sa sela s obzirom da je leto na selu zapravo sezona velikih radova . Za mnoge roditelje , slabijih materijalnih mogućnosti takav izdatak često nije ni moguć.

Da se deca raduju potvrdjuje  Pavle Kovačević,  učenik četvrtog razreda OŠ Vladika Nikolaj Velimirović iz Beloševca .

„Radujem se što idem na more,  to mi je prvi put . Dosta dece znam pa će nam biti dobro druženje i biće samnom još jedan moj drug iz škole , ali i dosta druge dece znam. Prvi put idem na more“ u jednom dahu nam je ispričao Pavle.

7 comments on “50 školaraca sa sela o trošku grada ide prvi put na more

 1. Istina

  Jad, muka i beda vlada većinskom Srbijom…
  Kako se osecaju ti roditelji kada im neko drugi finansira da im deca idu na more bez njih?
  Znaci da je rad obezvredjen. I ako ti pošteni ljudi rade od jutra do sutra, oni ne mogu da priušte deci ne samo more, nego i ko zna koje preče stvari.
  Stidi se Valjevo, stidi se Srbijo.

  Reply
 2. Dragan

  bravo. roditelji su dobro glasali i u selima imamo najbolje rezultate pa je red da ih nagradimo a ne ove iz grada sto stalno nesto zakeraju

  Reply
  1. sin anarhije

   Trebalo bi i tebe nagraditi obilaskom BG , ali da vidis grad a ne da jedes sendvic pored bine, more ionako nikad nisi video …

   Reply
 3. sin anarhije

  Videli od vlasnika pink tv , ali u sustini pokazuje stepen nemastine u ekonomskom tigru Evrope …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.