Ujedinjena patriotska opozicija: 10 godina od poplava

IZBORI  2024

Povodom deset godina od poplava u Valjevu Ujedinjena patriotska opozicija izdala je Saopštenje za javnost. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Ujedinjena patriotska opozicija, za Kralja i otadžbinu, prof dr Branimir Nestorović, izdala je saopštenje za javnost povodom deset godina od poplava u Valjevu. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Pre 10 godina zadesila nas je prirodna katastrofa, verovatno kao opomena od Gospoda da u ovom gradu nešto hitno treba da se menja. To nešto je vlast.

Sadašnja vlast, koja je to bila i te 2014 godine, ni dan danas, za 10 godina nije rešila probleme vodosnabdevanja i mreže koja je oštećena prilikom poplava.

U razgovoru sa meštanima sela Pričević, jedan zaseok ka Balinoviću, saznali smo da im je 2014-te porušen rezervoar za vodu. Godinama su se obraćali raznim institucijama, u nadi da će dobiti pomoć, da više od 10 kuća, u kojima ima i male dece, ne bude bez tehnički ispravne vode. Prošle godine, nakon 9 godina, odustali su od molbi našem Gradu i krenuli da rade rezervoar o svom trošku.

Problem sela Pričević je, takođe, i porušen propust za vodu, koji je spajao 7 kuća sa glavnom saobraćajnicom. To se desilo prošle godine i ponovo imaju isti problem- nadležni ne reaguju. Podsećamo da u tih sedam kuća žive meštani koji imaju preko 70 godina i da im je put neophodan, kako bi mogli pozvati hitnu pomoć ili nekog, ukoliko im se zdravstveno stanje pogorša.

Selo Paklje u dalje nema vodu, a rešenje se ne pojavljuje ni na vidiku.

Postavljamo pitanje: DOKLE OVAKO?!

Dokle će sela oko Valjeva biti u ropstvu i dokle neće imati osnovne uslove za život?

Kako da očekujemo porast nataliteta i povratak ljudi na selo, kad osnovno- vodu i put, Grad ne može da obezbedi?

Marija Ilić i Stefan Stefanović“.

 

1 comment on “Ujedinjena patriotska opozicija: 10 godina od poplava

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.