Ruska stranka : Nismo Rusi, ali mi zastupamo interese Ruske stranke

IZBORI 2024

Reagujući na podnete prigovore na njihovu listu i tvrdnje da na njihovoj listi nema Rusa , predstavnici Ruske stranke u Valjevu izdali su saopštenje za javnost. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović, poziva sve građane grada Valjeva, da 2.juna 2024. godine, izađu na izbore za odbornike u Skupštini grada Valjeva.

Naša lista na glasačkom listiću će biti pod rednim brojem 2. Napominjemo, jedina smo lista na čije je podnošenje podnet prigovor Gradskoj izbornoj komisiji i Višem sudu u Valjevu, a kao osnovni razlog je navedeno da mi nismo Rusi.

Istine radi, mi nismo Rusi, nego Srbi pravoslavne vere i građani grada Valjeva koji zastupaju interese Ruske stranke, uredno registrovane stranke u Srbiji.

Mi nemamo ništa protiv što:

U Srpskoj naprednoj stranci nisu samo Srbi,

U PUPS-u samo penzioneri,

U Svanuću samo oni koji gledaju ka istoku gde sviće i gde se sunce rađa,

U Zelenima samo oni koji sade drveće i ostalo bilje,

U Ekološkim samo oni koji čiste životnu sredinu, ne bacaju papiriće i prljaju okolinu,

U Demokratskoj gde nisu svi demokrate, a nekima je predsednik državljanin Francuske.

Smatramo da u demokratskoj državi svi imaju pravo da biraju i budu birani, a Srbija je demokratska država.

Naša lista sastavljena je od mladih ljudi, prvenstveno okrenuti Pravoslavnoj veri, otadžbini, porodici, tradiciji i bratskoj Rusiji.

Mi ne tražimo podršku od građana našeg grada koji ta načela ne poštuju i od onih koji zagovaraju da naša deca svoje roditelje ne zovu tata i mama, već roditelj jedan i dva.

Od takvih nam podrška nije potrebna, niti je mi njima pružamo.

Obećavamo da će naši odbornici davati i podržavati svaki predlog, koji će građanima omogućiti da bolje žive, u čistom i mirnom Valjevu!

Građani, izađite i glasajte listu pod rednim brojem 2.

Živela Srbija!

Živela Rusija!

Živelo Valjevo!

Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović“

 

4 comments on “Ruska stranka : Nismo Rusi, ali mi zastupamo interese Ruske stranke

  1. Dosta više prevaranata

    Niste Rusi – niste ruska nacionalna manjina. Otkud onda da zloupotrebljavate zakonsko rešenje koje omogućava nacionalnim manjinama da ne moraju da sakupe 800 potpisa i da ne moraju da pređu cenzus da bi osvojile odborničke mandate? Znači, vi ste prevaranti koji rade za SNS. Ovim saopštenjem ste to javno priznali. SNS vas je napravio (potpis za kandidaturu vam je dao i predsednik Gradske izborne komisije, inače član SNS) sa ciljem da kao manjinska lista osvojite neki mandat sa manjim brojem osvojenih glasova, pa da im se onda pridružite u odborničkoj grupi.

    Reply
  2. sa rusima, po ruski

    U istoj toj Rusiji bi vec ili bili u gulagu ili bi popili caj, zato sto ste strana agentura.

    Reply
  3. Dragan

    bravo. jako lepo receno da kandidati sa ove liste su okrenuti pravoslavlju veri i otadzbini i majci rusiji i tradiciji a to se posebno odnosi na milicu hadzic kojoj i prezime govori koliko je posvecena veri

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.