VPO: Snimak smo dostavili organizacijama EU

Valjevski pokret otpora izdao je još jedno saopštenje za javnost povodom nedavno objavljenog snimka iz prostorija GrO SNS-a. U Saopštenju VPO navodi da je snimak dostavljen predstavnicima Evropske unije . Saopštenje VPO, izuzev linka za snimak,  prenosimo u celosti:

„Valjevski pokret otpora je dana 16. aprila 2024. godine objavio audio-snimak sa sastanka održanog u petak, 12. aprila 2024. godine u prostorijama SNS Valjevo. Pored predstavnika SNS Valjevo, sastanku je prisustvovao i VD direktora Zdravstvenog centra Valjevo – dr Vladimir Pantelić, koji je na tom sastanku direktno zloupotrebio svoju funkciju u političke svrhe. Naime, pomenuti VD direktora Zdravstvenog centra  Valjevo, zaposlenima u Zdravstvenom centru Valjevo obećao je razne pogodnosti ukoliko se budu učlanili u SNS i učestvovali u predizbornoj kampanji te stranke. (… ).

Valjevski pokret otpora zahtevao je da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, reaguju nadležni organi Republike Srbije pokretanjem odgovarajućih postupaka protiv dr Vladimira Pantelića. Istovremeno smo konstatovali i da je postupanje dr Vladimira Pantelića u svojstvu VD direktora Zdravstvenog centra Valjevo, u direktnoj suprotnosti i sa preporukom br. 6 ODIHR – a  (,,Vlasti bi trebalo da spreče zastrašivanje i pritisak na birače, uključujući i na zaposlene u javnim i državnim institucijama i preduzećima, kao i da ojačaju mehanizme nadzora“) te smo i u tom smeru preduzeli odgovarajuće korake. Uz nesebičnu pomoć Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) i njegovog izvršnog direktora g-dina Zorana Gavrilovića, dostavljeni su naši dokazi i obaveštene i međunarodne institucije, i to: Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Misija OSCEa u Republici Srbiji i Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji, od kojih očekujemo reakciju u najkraćem mogućem roku.

Valjevski pokret otpora je udruženje građana koje je okupilo ozbiljne i stručne ljude sa ciljem korenite promene sistema,  te s tim u vezi, naša saopštenja javnosti namenjena su isključivo za obaveštavanje o konkretnim koracima koje preduzimamo i takav pristup nećemo menjati, iako poslednjih dana svedočimo tome da se naše delovanje zloupotrebljava za pokušaj postizanja jeftinih političkih poena. Još jednom pocrtavamo da naše udruženje čine ljudi koje će javnost procenjivati po delima, a ne po pisanju nemuštih saopštenja sačinjenih samo za prozaično, jednodnevno politikantstvo i da ćemo javnost blagovremeno obavestiti o svim rezultatima našeg rada.

VPO“

12 comments on “VPO: Snimak smo dostavili organizacijama EU

  1. Vd

    Izgleda da je bata postavljenjem na poziciju direktora odvukao silne glasove, pa nam je gosn advokat mnogo ljut.

    Reply
  2. Uplasena Valkevka

    Ivkovic tuzi sve redom jos dok je u opoziciji zbog kritickog stava. Kada dodje na vlast, verovatno ce nas i ****. Ko ne moze da trpi opravdane kritike, ne treba da se bavi politikom. Pokazao je pravo lice, iako mi je narod stalno pricao kakav je. Bukvalno sve sto je radio poslednjih par godina, unistio je za proteklih 10 dana. I bolje je sto je sad pokazao pravo lice, nego da je kojim slucajem presao cenzus za ulazak u lokalni parlament.

    Reply
    1. zapisnicarka

      tuzio grupe po fejsbuku ahahahahah zamisli kad dodje na vlast, nece stici da se bavi gradom od silnih komentara koje gradjani budu pisali protiv njega a on im slao tuzbe hahahha koji lik.

      Reply
  3. Zaludan advokat i Facebook tuži

    Saopštenja su vam sve histeričnija. Niko ne voli histerične likove koji imaju potrebu da stalno ističu sebe. Kada ste na prevaru samostalno počeli da organizujete proteste u Valjevu (pre toga ste na sastanku valjevske opozicije rekli da vas protesti u Valjevu ne zanimaju), onda niste govorili o jeftinim političkim poenima. Tužili ste čoveka koji je jedan od 3 administratora jedne Facebook grupe na kojoj je jedan nezadovoljni Ivkovićev klijent pisao svoja iskustva sa njim. Taj čovek vam je pre toga pomagao u organizaciji protesta i jurili ste ga da se učlani kod vas. Kad vas je odbio, dobio je tužbu. Pokazali ste ko ste i šta ste.

    Reply
    1. Sam_protiv_svih

      Vreme je za komentare dok lova leze od drzavnih projelata… dobri ste i vi ali providno sve 😄😉

      Reply
  4. Smiljka

    Ja sam od ovih advokatovih pristalica presls kid foktorke Snežane. To je prava priča za sve nas intelektualce.

    Reply
  5. Sam_protiv_svih

    Mislio sam da samo sns ima botove kad ono medjutim i SPN se aktivirala 😃 samo hejtujte i uzimajte lovu na projektima, promenite po koju stranku, kada Vas izbace i laganoti.
    Na zalost SVI STE ISTI. VUCKO PLATIO.

    Reply
  6. Upućena

    Taj čovek je margarin koji se u sve mesa, koji spletkari naveliko gde god je. Sam se uvukao, i dobio šut kartu kad je pročitan. A kažu da ga to čeka i u stranci.

    Reply
  7. Aca

    koga če te bane da tužite posle izbora.građane valjeva što neće da glasaju za tebe i bivše demokrate koji predvode vpo.zlo je zavladalo u vpo jer vide da ih narod nevoli.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.