Izbori 2. juna -Partije u Valjevu se nisu oglasile

Predsednica Skupštine Ana Brnabić saopštila da će svi lokalni izbori biti održani 2. juna. Ona je navela da je za ovu odluku potrebna i promena zakona. Opozicija podeljena oko izlaska na izbore. Valjevske partije se nisu oglasile.

„Nakon praktično 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama i iscrpljivanja svih mogućnosti razgovora o različitim opcijama donela sam u konsultacijama sa predsednikom Aleksandrom Vučićem odluku da prihvatim sve uslove „Srbije protiv nasilja“ i koalicije NADA i da raspišemo sve one izbore kojima je vreme padalo za juli i avgust i da se svi održe 2. juna“, saopštila je juče predsednica Skupštine Ana Brnabić.

Ovu vest različito su dočekali predstavnici opozicionih partija.

Predsednik Novog DSS Miloš Jovanović kaže da je njegovo mišljenje da na izborima opozicija ne bi trebalo da učestvuje.

Istog stava je i Zdravko Ponoš SRCE, a  kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović smatra da je bojkot loše rešenje. Poslanik koalicije Srbija protiv nasilja i predsednik stranke Novo lice Srbije Miloš Parandilović je za izlazak na izbore , a isto misli i Pavle Grbović iz PSG. Dragan Djilas lider SSP-a nije se u toku jučerašnjeg dana izjašnjavao, a stav koji je do sada iznosio bio je usmeren ka bojkotu izbora.

Valjevske opozicione partije nakon jučerašnje informacije o datumu izbora u našem gradu, nisu se oglašavale tako da je izvesno da će u većini njihov nastup na izborima zavisiti od odluke koju budu doneli opozicioni lideri u Beogradu.

Nisu se oglasili ni predstavnici SNS-a ni SPS-a pa je nepoznato i kako su oni primili ovu vest.

Do zaključenja teksta saopštenja nisu stigla ni od Grupa gradjana i Udruženja koja nemaju centrale u Beogradu .

 

6 comments on “Izbori 2. juna -Partije u Valjevu se nisu oglasile

  1. Koča

    Čekajte ljudi, rekoste li vi nećete da vam neko sa strane odlučuje ? Nego da se Valjevo pita , jel tako nešto pričaste? I? Umesto Uba sad da odlučuje Beograd. Tako će vas ljudi i glasati.

    Reply
  2. Dragan

    kad god da budu izbori mi smo spremni i nasi timovi sastavljeni od radnika na odredjeno iz drzavnih firmi i opstine su uveliko na terenu i obilaze gradjane dok presednik vucic obilazi strane funkcionere i dogovara da nas i oni podrze

    Reply
  3. Istina

    Bez slobodnh medija nema izbora. Mislim da Srbija nema intelektualne snage da napravi modernu državu, da razvije sistem gde bukvalno neće biti bitno ko je na vlasti. Ko je na vlasti treba da vodi državu, a ne da vlada i upravlja narodom…
    Omladino, nemojte se zavaravati kao i vaši roditelji koji su ostali i 35 godina čekaju ono „Biće bolje“. Nema bolje i nikad neće biiti. Srbi su nebeski narod i nestaju, odlaze na nebo… Zato put pod noge i pakujte kofere…

    Reply
  4. sVanuce juce

    prva vest pa musko, pokazase se svi do jednog. Da Valjevo pripadne Valjevcima rekose u sVAnucu, a odluku o izlasku na izbore donece im centrale u Beogradu. Bravo demagozi. Zato cete i proci kao bosi po trnju ako uopste i izadjete na izbore.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.