Tešnjar i rasveta u fokusu POKS-a

Nova rasveta na ulicama Valjeva je u ovom trenutku bespotrebna, a rešenje za Tešnjar postoji samo ga niko ne primenjuje , stavovi su GrO POKS-a . „Žalbe nam stižu svakodnevno, naši članovi traže da reagujemo na bilo koji način“, tvrde u POKS-u.

„Na osnovu onoga što vidimo u ulicama gde živimo, ali i onoga što nam svakodnevno šalju naši simpatizeri, zaključujemo da je nova ulična rasveta bacanje novca. Stara rasveta i nije bila toliko loša, a nova je kompletan promašaj, jer je vidljivost na ulicama smanjena za minimum 30% u odnosu na staru rasvetu. Čemu i zašto je bilo neophodno staru rasvetu zameniti ovom, koja je vidno lošija?“, upitala je Marija Ilić predsednica GrO POKS-a.

Po njenim rečima , ako grad ima novca ,  a ne zna kako da ga potroši predlozi su sledeći:

„Pomoć porodici Maksimović, čija je kuća izgorela, popravljanje ulica, ulaganje u stambene jedinice gde je fasada oronula, i to u najužem gradskom jezgru, urgentno rešenje za nekadašnju Drina kafanu. Takođe, tražimo, da se objekti sa leve strane Duplih traka, gledano od Biroa, a pre pijace, saniraju ili sruše, jer su ruglo, a tu podići: stambenu zgradu, parking ili bilo šta da se one horor scene uklone sa najprometnije saobraćajnice u Valjevu“, navela je Ilić.

Snežana Ranković, predsednik foruma žena POKS-a je konstataovala da je stanje u Tešnjaru loše te i da su neophodna ulaganja u njegovu obnovu.

„Neke zgrade  imaju više naslednika, jedna se srušila do temelja, mnoge ruinirane, broj zatvorenih lokala je jako veliki. Znači prvi vizuelni utisak turista je jako loš, a toliko je potencijala.Kao što sam se u nekim prethodnih konferencija samo dotakla, obnova starih zanata grnčar, bojadžija, vunovlačar, narodne nošnje,  žena sedi ispred i plete čarape, to je atrakcija i  posećivale bi ekskurzije, i može da bude interakrivno da  deca sama učestvuju. U sklopu ulaznice za Muzej i Muselimov konak bi se i ta poseta naplaćivala. Znači uloženo bi se vraćalo.Tešnjar zaslužuje svoj Muzej gde bi bile izližene slike, potom rekviziti koji su korišćeni prilikom snimanja filmova turisti to vole da vide, voštane figure naših knezova na primer“, rekla je Ranković.

Sledeći predlog je postavljanje rampe na početku  Tešnjara.“ Imali smo priliku svi da vidimo da automobili ulaze parkiraju se najčešće na početku, prolaze kao kroz bilo koju ulicu u gradu. Pristup bi imali samo stanari i preduzetnici koji posluju tu. Pokušaj sa nalepnicama za stanare mislimo da nije dobro rešenje, jer opet Tešnjar služi kao parking. Sledeće je sporna ulica Kneza Jovice, ulica koja spaja ulucu Milovan Glišić i Birčaninovu  gde je godinama bila   otvorena rupa, kao provalija, a ne zaboravite da je tik uz OŠ Sestre Ilić uz njenu fiskulturnu salu. Sada je rupa zatrpana, ali cela ulica je u jako lošem stanju. Naš apel za opštinsku vlast se odnosi na to da se uradi rekonstrucija ulice, jer kao što su nam bitni putevi po seoskom područiju verujte bitna je i ulica u samom centru grada.“, kaže Snežana.

Kako je navela Tešnjarske večeri su prisutne svuda više nego u Tešnjaru,

„Jedan deo stanovnika se izborio da se više ne koristi elektronska muzika već akustična to je rezultiralo da se već jedan lokal zatvorio gde su za stalno bila zaposlena 3 zaposlena, sledeće što su naši sagovornici istakli da su i trubači akustika i isto  stvara buku. Da su dolazili iz Opštine sa novim aparatom da mere decibele, ali osoba nije bila ni stručna ni obučena za korišćenje.  Gosti se iz Tešnjara sele u Knez Miloševu, a sve je crvena zona da treba i tamo da bude uvedena zabrana..Jako loše osvetljenje, odaje utisak lošeg kraja mračno je, po koji fenjer samo osvetljava.  Jako loša komunikacija sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture. Ako vlasnik želi sam da obnovi svoj objekat, nema tu mogućnost, Zavod ili nije nadležan već Republički zavod, pa nema novca. Sve je to dovelo da je jedan vlasnik srušio svoj objekat i taj prostor služi kao parking, nije mogao naći majstore tesare za krov koji to znaju da rade,“ rekla je Snežana Ranković.

Kako se moglo čuti na konferenciji za novinare potpredsednik GrO Boško Ranković unapređen od strane centrale stranke i postao član IO POKS.

 

4 comments on “Tešnjar i rasveta u fokusu POKS-a

  1. Istina

    Nemojte se blamirati vi ste samo statistička greška…
    Ako hoćete da se bavite politikom uđite u SVANUĆE i radite…

    Reply
    1. Правда

      У СВануће међу потомке комуниста и чисте комунисте чији шефови се одричу Косова и признају Сребреницу? Мислите да за то треба да се гласа?

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.