Održan 12 Valjevo open – Memorijal Svetlana Radojević

U subotu 10.02.2024 godine u sportskoj hali Student u Valjevu održan je 12 internacionalni karate turnir Valjevo Open – memorijal Svetlana Radojević. Ovaj prestižni turnir tradicionalno organizuje Karate klub 014 Valjevo u saradnji sa Karate federacijom Srbije.

Na dvanaestom Valjevo Openu nastupilo je preko 350 takmičara iz 40 karate klubova iz Republike Srpske i Srbije. Na turniru pored gostiju iz Republike Srpske, bila su zastupljna sva tri saveza Vojvodina, Beograd i uža Srbija, posebno se mora istaći da su na turniru učestvovali i klubovi sa Kosova i Metohije. Pozdravnu reč na turniru dao je Predsednik Karate kluba 014 Valjevo Vladan Živanović, koji je pozdravio sve prisutne takmičare, službena lica i gledaoce, nakon čega se prisutnima obratio Predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper, koji je između ostalog istakao da se u Valjevu oseća jak duh karate sporta i zahvali se domaćinima KK 014 Valjevo na odličnoj organizaciji turnira. Turnir je otvorio Gradonačelnik Grada Valjeva Lazar Gojković, koji u svom govoru nije krio oduševljenje ambijentom, brojem takmičara i organizacijom karate turnira.Na tri borilišta veštinu karatea demonstrirali su najbolji takmičari, u ukupnom plasmanu prvo mesto zauzeo je Karate klub Bor, drugo mesto Karate klub Borac Čačak i treće mesto Karate klub Knjaz iz iz Aranđelovca.

Pored navednih priznanja dodeljene su i nagrade za najuspešnijeg takmičara i takmičarku na turniru. Karate klub 014 kao odgovorni domaćin nije učestvovao u bodovanju za ukupan plasman. Još jednom se pokazalo daje Valjevo grad Karatea, da Karate klub 014 Valjevo dostojanstveno predstavlja naš Grad Valjevo i da služi kao svetao primer ostalim sportskim klubovima. Dokaz svega toga je i velika posećenost turnira u Valjevu, broj takmičara kao i velike reči Predsednika Karate federacije i gradonačeknika Valjeva.

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Vladanom Živanović i trenerski tim u sastavu: Marina Goloskoković, Predrag Branković, Milan Lepojević, Vladan Živanović i Milenko Lukić, zahvaljuju se svim takmičarima, službenim licima, posetiocima i drugim koji su uveličali karate turnir u Valjevu i učinili da Valjevo 10.02.2024 bude predstonica Karate sporta.

 

3 comments on “Održan 12 Valjevo open – Memorijal Svetlana Radojević

  1. Bravo

    Klub ozbiljna prica. Podigli su igru na visi nivo i zaista sluze na ponos ovom gradu. Grad treba maksimalno da pomogne klub i tu decu, koja su donela medalja u Valjevo, sa raznih takmicenja, vise, nego neki klubovi u drugim sportovima od kad su osnovani, a kojima se godinama daju veliki podsticaji, a nista, tako da ovoj deci da se maksimalno pomogne!

    Reply
  2. Dragan

    vidim na slici da je bio i gospodin palma sto je dobro za popularnost ovog sporta

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.