Vuk Jeremić: Bićemo najprijatnije iznenadjenje ovih izbora

IZBORI 2023

„Nas ne podržava nijedan domaći niti strani klan i mi smo najsigurniji glas za Kosovo u Srbiji, zabranu kopanja litijuma i promenu sistema“, poručio je Valjevcima lider Narodne stranke Vuk Jeremić. Za liste podrške javnih ličnosti Jeremić kaže da bi mu bilo draže da Nikola Jokić nije podržao listu vlasti , ali da je Jokić i dalje najbolji košarkaš na svetu.

„Mirjana Jugović će biti narodni poslanik iz Valjeva i sa te pozicije na proleće sledeće godine biće kandidat za gradonačelnicu . Očekujemo da ćemo biti najprijatnije iznenadjenje u celoj Srbiji. Znam da su se na početku kampanje tako pakovale karte da Narodna stranka ostane ispod radara, ali to se nije desilo, uprskos tome što nismo ni u jednoj od postojećih priča moći. Mi nismo podržani ni od jednog domaćeg niti stranog klana . Uspeli smo da samostalno skupimo potpise i nastupamo samostalno na ovim izborima u koaliciji sa narodom“rekao je Vuk Jeremić lider Narodne stranke .

Jeremić kaže da Narfodna stranka u prvi plan stavlja neophodnost odbacivanja francusko -nemačkog plana za nezavisnost Kosova , zakonsku zabranu kopanja litijuma i početak promene sistema .

„Narodna stranka je najsigurniji glas za ove tri stvari u Srbiji. Mi govorimo pre izbora ono što će govoriti i posle. Od nas niko neće preletati , a druge opozicione stranke ne mogu time da se pohvale“, dodao je Jeremić.

On je potvrdio da se jedan broj političkih organizacije  takodje zalaže za to , ali kako kaže, stranke vlasti i prozapadne stranke opozicije  ne iznose i nemaju stav kao Narodna stranka.“Stranke vlasti i prozapadne opozicije se zalažu za kopanje litijuma dodouše navodno ekološko iako to nigde ne postoji. Oni nisu ovako jasni po pitanju odbacivanja plana nemačko – francuskog  . Što se tiče desnice tu ima nekih sličnosti, ali ako ste u dilemi za koga da glasate od stranaka desnice pitajte sebe tri pitanja: Ko je najiskreniji za to za šta se zalaže? Po meni najiskreniji je onaj koji je najviše učinio da dodje do ujedinjenja stranaka desnice. Narodna stranka je bila najiskrenija za ono za šta se zalaže. Zavetnici i Novi DSS nipošto nisu hteli jedni sa drugima i kao posledicu toga nastupamo razdvojeno. Drugo pitanje je za koga verujete da bi imao najviše stručnosti i diplomatske odlučnosti da se odbaci predloženi plan za Kosovo i kopanje litijuma?  Pod tri, za koga možete da budete sigurni da posle izbora neće menjati boje i preletati? Po meni je odgovor na sva tri pitanja Narodna stranka i broj 11 na listi“, rekao je Jeremić.

Jeremić tvrdi i da je imao uvid u istraživanje i da  nema dileme da će preći cenzus . „Nismo imali naklonost nijednog medijskog bloka , ali je narod primetio da postoje dva već unapred spakovana bloka , blok vlasti i blok prozapadne opozicije sa istim stavovima oko dva ključna pitanja . Narodu je jasno ko je nezavistan stvarno , vrlo brzo je to video. Promena sistema je suština i to se prepoznaje. Narod to vidi“, konstatovao je lider Narodne stranke.

Na pitanje Vamedie da prokomentariše podeljene stavove gradjana u vezi listi podrške javnih ličnosti i pitanje uopšte  dubokih podela medju narodom Jeremić kaže:

„Srbija jeste podeljena i vlast snosi krivicu za to. Ovo je loše, Ne treba da živimo u podeljenoj zemlji naročito kada imamo ovako važna nacionalna pitanja . Treba da budemo svi kao jedan , kada je reč o Kosovu i Metohiji . Drugi narodi su apsolutno jedinstveni kada je reč o njihovim nacionalnim interesima. To kod nas na žalost nije slučaj. Jedan broj javnih ličnosti podržava vlast , drugi broj javnih ličnosti podržava prozapadnu opoziciju . To je pogrešno. Ja inače jako cenim neke od javnih ličnosti koje su podržale jednu , ali i drugu stranu. Da ne bude da samo kudim ove koji podržavaju vlast ja sam tu video seriju lekara koji su izuzetno ugledni , dr Milić iz Niša koji tamo pravi čuda zaista i vodi kliniku koja je svetska klasa . Što se tiče sportista , šta je tu je . Ja sam veliki fan Nikole Jokića i bilo bi mi draže da se njegovo ime nije našlo na tom spisku , ali on je i dalje najbolji košarkaš na svetu . Mogu samo da kažem da mi je drago što nigde nisam video ime Novaka Djokovića . Kada je reč o uspesima sportista oni su naše zajedničko dobro i zlato i bilo bi bolje da se ne izjašnajvaju ubuduće na ovaj način. Kada Narodna stranka bude na valsti , a biće, neće biti pritisaka na sportiste da se izjašnjavaju. Mi se ne krijemo iza javnih ličnosti . Imamo ih, ali su oni naši potpredsednici i Sanda Rašković Ivić i Vladimir Gajić i Siniša Kovačević, tu je i Djordje Vukadinović. Oni su deo nas , mi smo njih kandidovali i zato smo najsigurniji izbor.“

 

 

5 comments on “Vuk Jeremić: Bićemo najprijatnije iznenadjenje ovih izbora

  1. db_kockalone

    U Srbiji ako zelite da vidite koliko je neko pod moskovskim/pekinskim uticajem, samo proverite koje pasose imaju taj i njegova porodica, gde su se skolovali, gde su im nekretnine, stednja i slicno. Ako se ispostavi da je sve to nesto vezano za zapad (pasosi, obrazovanje, nekretnine…), ponarocito ako je SAD u pitanju, mozete biti sigurni da je ta osoba pod totalnim uticajem SSSR ili Kine. Anglosaksonske zemlje su omiljena destinacija i najsigurnije utociste svih staljinista. Za sebe su uvek voleli slobodu i sigurnost, a svojim sunarodnicima su uvek nudli gulage i krvave gace. Bukvalno nam se sa zapada ne vraca nazad ni jedan normalan.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.