Odbornik Lokalnog fronta napustio sednicu zbog kršenja Poslovnika

Odbornik Lokalnog fronta Željko Trifunović napustio je sednicu Skupštine zbog grubog kršenja Poslovnika . Trifunović kaže da je to uradio jer nije objavljen Izveštaj sa javne rasprave niti je odgovoreno učesnicima iako postojeći akti to nalažu. Po njegovom mišljenju bez Izveštaja nije se moglo pristupiti ni usvajanju budžeta.

Za svoj izlazak i napuštanje sednice Skupštine Trifunović kaže:

„Povod je bilo još jedno grubo kršenje Poslovnika Skupštine i to u vezi sa jednom od najvažnijih odluka , a to je budžet grada za 2024. godinu. Program samog održavanja javne rasprave predvidja u tački 8 da se izveštaj sa javne rasprave objavi na internet prezentaciji grada.  Ko god je pratio javnu raspravu setiće se da je bilo mnogo pitanja,  predloga , zahteva i rasprava je trajala više sati. Tada je izričito obećano da će svi dobiti odgovore . Mi nismo nikakav odgovor dobili , ali nisu ni ostali učesnici. Pri utvrdjivanju dnevnog reda ukazao sam na kršenje člana 153 Poslovnika i zatražio da se rasprava o budžetu odloži jer Izveštaj nije objavljen. Predsednica Skupštine odbila je da se Skupština o mom predlogu izjasni“, rekao je Trifunović .

On smatra da je predsednica Skupštine time pokazala bahato ponašanje i svoj odnos prema Poslovniku ,  ali i da je situaciju dodatno pogoršao načelnik odeljenja za budžet Željko Tabašević.

„Gospodin Željko Tabašević je pogoršao situaciju tvrdnjom da moj zahtev nije opravdan jer je izveštaj integrisan u budžet čime je potpuno obesmislio akt gradonačelnika Gojkovića koji je izričito propisao kakao se Izveštaj podnosi. U toj situaciji sam odlučio da napustim sednicu Skupštine“,kaže Trifunović.

Kako je na sednici Skupštine gradonačelnik Gojković podneo izveštaj o radu u protekle tri godine , Trifunović koji priznaje da je i sam u više navrata tražio izveštaj kaže da je ovakvim postupanjem sam gradonačelnik prekršio Poslovnik , a izveštaj nazvao „predizbornim izlaganjem“.

„Propustio sam predizborno izlaganje gradonačelnika Gojkovića koji je tim izlaganjem i sam kršio poslovnik jer umesto da govori o budžetu za 2024. godinu on je održao predizborni govor, hvaleći se onim što je po njemu učinjeno u godinama iza nas. Jedino što je zaboravio da pomene je jedna laž koju gradjani životima plaćaju da je u budžetu 2023. usvojen Plan kvaliteta vazduha. Postoji činjenica koja bi Gojkovića morala da zabrine da je za 25 dana Valjevo ostalo bez 500 punoletnih gradjana, Naime 25 dana pre izbora je objavljeno da Valjevo ima  75 347 birača,a   Rik je objavio u nedelju da Valjevo ima 74 873 birača što je 474 birača manje. Čekamo da nam neko objasni ovaj  fenomen“, zaključio je Trifunović.

3 comments on “Odbornik Lokalnog fronta napustio sednicu zbog kršenja Poslovnika

  1. Dragan

    bas nas briga. nama opozicija i netreba ionako stalno nesto pita i prigovara. ovako je lakse jer nasi glasaju kad treba i sve ide kao podmazano bez kocenja

    Reply
  2. Zoran

    Eeeee moj Željko. Ništa ti nisi naučio za tri godine sedenja u odborničkoj klupi, a ‘teo bi opet. Teško, mnogo teško ćeš to ostvariti.
    A sad da naučiš Prvu lekciju:
    „Da narod donosi odluku na izborima ko će biti na vlasti – izbori bi bili odmah ukinuti“…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.