Lutovac u Valjevu: Srbiji treba decembarsko proleće

IZBORI 2023

„Srbiji treba decembarsko proleće“ rekao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac koji je nakon obilaska Lajkovca i Ljiga u okviru predizborne kampanje posetio i Valjevo.

Za predstojeće izbore Lutovac tvrdi da nisu obični .

„Ovi izbori nisu obični. Mi biramo da li ćemo da zaustavimo sunovrat Srbije i da li ćemo kod gradjana probuditi ono što je potrebno. A to je da izadju na izbore i svoju političku volju iskažu na izborima. Mnogi gradjani su ubijeni u pojam propagandom i svime i govorili su : „Šta znači moj glas?“. Mnogo je takvih i kad se ti glasovi skupe to je jedna većina . Jedna većina hoće suštinske promene u Srbiji. Važno je da ohrabrimo gradjane da izadju na izbore i sami odluče ko će upravljati državom“, rekao je Lutovac.

Demokratska stranka deo je koalicije „Srbija protiv nasilja“ , a za samu kampanju za koju neki kažu da nije dovoljno energična Lutovac kaže da su postojala različita mišljenja o kampanji:

„Neko smatra da je trebalo ovako , ja sam bio za drugačiji pristup da ne prekidamo proteste i na ulici vodimo kampanju. Većina je odlučila drugačije . Mnogi smatraju da nije dovoljno vidljiva , ali mi koji smo na terenu smatramo i da je to dovoljno da ohrabrimo ljude . Gradjani su već formirali mišljenje samo treba da budu ohrabreni da ga na izborima i iskažu. Izmedju dva popisa mi smo izgubili Novi Sad i Kragujevac po broju stanovnika , preko 530 000 ljudi smo izgubili, negativan prirodni priraštaj , veliki broj onih koji su  otišli.Ovde se prikazuje ružičasta stvarnost, a ona nije ružičasta već siva. Povećane plate i penzije , a cene otišle još više , smanjena kupovna moć gradjana. Zato nam je potrebno da  Srbija doživi decembarsko proleće na ovim izborima“.

Kako koalicija „Srbija protiv nasilja“ okuplja različite partije, predsednik Demokrata tvrdi da su razliek zarad jednog cilja prevazidjene.

„Mi smo se okupili iako smo različiti i ideološki i programski , ali suština je da se nalazimo u pretpolitičkom društvu , nismo uredjeno društvo pa da se takmičimo u programima i ideologijama. Ne, mi nemamo poštene izbore i mi moramo tek da se izborimo za ono što normalne države imaju. To nas kao političare obavezuje , da stavimo po strani medjusobne razlike i stvorimo normalnu Srbiju. Kada stvorimo te uslove onda ćemo da se bavimo programom“, tvrdi Lutovac.

On tvrdi da je  demagogija i populizam , da  opozicija nema program. „Imamo program , a ključno je zaustavljanje nasilja , propadanja, da prekinemo praksu da političari budu krilo kriminala, zaustavimo inflaciju. Ključno je da smenimo vlast i napravimo uslove za poštene i slobodne izbore , da se vrati ono što je pokradeno od naroda. “

Na pitanje Vamedie da li to znači da nas za godinu dana očekuju onda novi izbori i na koji vrmenski period bi nova vlada bila oročena , Lutovac kaže da je ključno da bude formirana  Vlada koja će stvoriti uslove za nove izbore. „To je uvek oročeno , recimo šest meseci do godinu dana,“ zaključio je Zoran Lutovac.

 

 

5 comments on “Lutovac u Valjevu: Srbiji treba decembarsko proleće

  1. Tuga

    Moram sa priznam da je ovo malo tuzno. Em nemaju odbor, em im covek iz Pozege vodi stranku koja ne postoji u Valjevu, em dosao u Valjevo i em sam ispred standa u mrkloj noci? Jos fali samo neka kisa da je pala, pa da sve ovo izgleda sumornije.

    Reply
    1. Ана Р.

      Из Пожеге? Па боље из Пожеге него из засеока Тубић.

      Reply
  2. Ne pada sneg da pokrije breg

    Ovo demokrate nisu imale svoj štand, pa pozajmile Đilasov iz ssp? 😆 Dan ti poljubim, pa oni koriste ‘ladno Đilasov štand, a kao ne komanduje im Đilas svima? 😆

    Reply
    1. Dragan

      lepo primeceno. stvarno su smesni. svima u opoziciji komanduje djilas dok se kod nas ipak znaju procedure i sta je cija nadleznost pa nemoze npr presednik vucic kao obican clan stranke da komanduje lazaru gradonacelniku ili npr vulinu ili ljajicu.

      Reply
  3. ekonomista

    Tuga živa na šta je Demokeratska stranka spala. Trebali bi da budu prirodna protivteža SNS, a oni će imati manje glasova od Zavetnika, recimo. Baš tužno….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.