Uhapšeni provalnici u Zanatskom centru koji su potom napali i taksistu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u saradnji sa Policijskom upravom u Šapcu, brzom akcijom, rasvetlili su 16 teških krađa i jedno razbojništvo i  uhapsili D. N. (37) i M. Ć. (36) iz Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela.

Kako saznaje Vamedia, reč je o dvojici muškaraca koji se sumnjiče da su u noći između 5. i 6. decembra, u Zanatskom centru gde se nekada nalazila stara autobuska stanica, razvalili vrata na više ugostiteljskih objekata i prodavnica, prostorijama EPS-a, pekari, frizerskom salonu i obili vozilo iz kojih su ukrali novac i razna pića.

Potom su, kako saznajemo, ušli u taksi Gradskog taksija i uz pretnje vozaču satarom, od njega oteli 15.000 dinara, mobilni telefon, tablet i lična dokumenta, a zatim ga izbacili iz automobila i pokušali da startuju vozilo. Pošto nisu uspeli, oni su satarom razbili sve prozore na vratima i uništili unutrašnjost vozila i na taj način vlasniku pričinili štetu od oko 40.000 dinara.

Policija ih je operativnim radom pronašla na području Šapca, kao i sve ukradene predmete i deo novca koji će biti vraćeni vlasnicima.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

1 comment on “Uhapšeni provalnici u Zanatskom centru koji su potom napali i taksistu

  1. Nikola

    I sta ce da im se desi za svu tu štetu koju su naneli?Ništa. Kao i do sada u slicnim slucajevima..Jos ako se na njima nista ne vodi od imovine, a verovatno ne, onda oštećeni ne mogu ni da ih tuze, jer nema ko da im nadoknadi stetu..Nisu oni krivi. Pametna zakonodavna vlast je napisala takav krivicni zakonm da prakticno stiti ovakve razbojnike i bandite. Jos uvek u Srbiji vaze Titovi zakoni iz SFRJ, po kojima se samo na papiru stiti vasa imovina i zivot, a u praksi je sasvim drugo..Ako vas huligan ubije na ulici drzava vas samo SAŽALJEVA, on ce odlezati par god. i biti pusten.Ako ga vi ubijete u nuznoj odbrani, onda se to u 99% slucajeva racuna kao prekoracenje nuzne odbrane i ići ćete vi u zatvor..Odlican primer Titovog zakonodavstva je nesretna sudbina Zarka Lausevica.Ali, Srbi i dalje misle da je SFRJ bila olicenje pravde, zakona..Jeste na papiru.Isto vam je i sada. Drzava Srbija NIKADA u istoriji nije mnogo marila za imovinu i sigurnost svojih građana.Tek kada vam se desi ovako nesto, vi se uverite u potpunu neefikasnost zakonodavnog i sudskog aparata..U anglo-saksonskom zakonu koja je za razliku od naseg te stvari mnogo efikasnije resio imovinsko i obligaciono pravo su prakticnije reseni u korist oštećenih, a ne krivca.U Srbiji je obrnuto..Da su ta dvojica to uradila u nekoj od drzava SAD, isli bi po kratkom.postupku u zatvor u kome bi boravili onoliko dugo koliko bi morali da u zatvoru zarade da se pokrije šteta oštećenima. Pa ako je šteta par hiljada $, ostaju da rade zatvorske zanatske poslove dok ne otplate potrazivanja oštećenih.Što je i logicno. Cak stavise, u nekim zapadnim zemljama se i ne gleda da li ima ili nema imovinu na sebi..Ide da robija toliko dugo koliko treba da otplati dug..Ako Srbija zeli u EUm onda ce morati iz temelja da menja krivicni, prekrsajni i svaki zakonik..Ne mozete sa zakonima iz SFRJ ići u EU.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.