Vujović: Izvesno rešavanje problema kanalizacije na Divčibarama

Rešavanje ključnog problema Divčibara moglo bi da počne već početkom naredne godine, izborom izvodjača radova, izjavila je ministarka Irena Vujović.  Za Divčibare predvidjeno 12 km kanalizacione mreže i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Struja, voda i kanalizacija klljučni su elementi  razvoja Divčibara kao planinskog turističkog centra.

Do sada je kada su u pitanju navedeni elementi uradjena 35 kilovoltna trafostanice na Divčibarama, čime  se trajno rešava  snabdevanje električnom energijom ovog turističkog mesta. U toku je trenutno izgradnja potisnih cevovoda i rezervoara u okviru predvidjenih radova kojima će na ovoj planini biti rešeno i vodosnabdevanje.

Projekat za izgradnju nedostajuće kanalizacione mreže I postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda je završen I predat ministarstvu zaštite životne sredine .

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potvrdila je da je pregled projekta kanalizacione mreže I postrojenja predvidjenog za Divčibare u završnoj fazi.

„Projekat na Divčibarama je u završnoj fazi pregledanja , odobravanja i nadam se da ćemo početkom sledeće godine krenuti u izbor izvodjača radova“, izjavila je Vujović.

Za ove poslove Vlada Srbije je predvidela 11 miliona evra, a pored pomenutih velikih radova  na Divčibarama je do sada uradjen parking, bike staza, Vidikovac, parcelacija pešačkih staza oko tresetišta , a u izgledu je i izgradnja saobraćajnice S6 koja treba da spoji centar Divčibara sa ski stazom.

 

12 comments on “Vujović: Izvesno rešavanje problema kanalizacije na Divčibarama

    1. Јелена

      Starlete i nemoralne kafe kuvarice postaju ministarke, a pristojne obrazovane žene sa fakultetom rade u proizvodnji u Gorenju i čarapani. Dotična je potomak Save Kovačevića. Srbija se još nije oslobodila od komunista.

      Reply
  1. Лазар

    цео свет прво направи инфраструктуру па онда издаје дозволе за градњу,наши властодршци као да су наопачке изашли из оне ствари.
    а уз то почиње ће да буде мало понављања

    Reply
  2. Građanin

    Moraju da pokriju svoje tajkuna koji gore peru pare a kanalizacija otom potom,prevedeno nikada

    Reply
  3. macan

    Srbija kada bi izgradila kanalizacionu mrezu, to vise ne bi bila Srbija. Ladno bi izgubili svoj identitet sa tom infrastruktorom.

    Reply
  4. Ljiljans

    Kanalizacija je goruće pitanje Divčibara.
    Inače je svaki Potok pretvoren u otvorenu kanalizaciju.U popodnevnin satima nije moguće prošetati od smrada.

    Reply
  5. MILA

    Molim vas rešite izlivanje septičke jame preko puta magljana 100 m napred prema filipovića odmaralištu ,oseća se smrad na širu okolinu celo leto da niko nije primetio niti prijavio .
    unapred zahvalna stanovnica dičibara !!!

    Reply
  6. Divčibarac

    Previše priče a malo konkretnog rada.Velika sramota za ovakvo stanje osnovne infrastrukture
    u ,,nazovi ,,turističkom mestu .Nije ni čudo da je i Vujovićku dopalo da nešto obećava.Žali bože onako prelepe prirode.

    Reply
  7. Boban

    Zagadili i zapadnu Moravu,lažu za kanalizaciju mesto gde treba da bude prerada fekalne vode ne pripada Valjevu a da grad to nije ni znao

    Reply
  8. Istina

    Дрвеће и трава се осушише од фекалија…
    Кме то још треба, па горе више нема ни туриста…
    Гор су само они који зидају здања, да оперу паре и ништа више…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.