I ovog vikenda besplatni preventivni pregledi u mioničkom Domu zdravlja

Svi zainteresovani građani mogu obaviti preventivne preglede u mioničkom Domu zdravlja u subotu, 21. oktobra i nedelju 22. oktobra od 8 do 16 časova. Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove u naznačenom periodu. Ovog vikenda planirani su preventivni pregledi štitaste žlezde, i to ultrazvučni pregled, kao i određivanje nivoa hormona štitaste žlezde („TSH“, „FT4“, antitereoglobulinska antitela).

Pregledi se organizuju za odrasle osobe koje ranije nisu imale detektovano oboljenje štitaste žlezde. Dom zdravlja Mionica u subotu 21. oktobra  organizovaće uzorkovanje krvi na analizu hormona štitaste žlezde od 8 do 10 časova koje će istog dana slati u laboratoriju u Valjevo.

Zainteresovani pacijenti za ultrazvučni pregled štitne žlezde upućivaće se u Opštu bolnicu u Valjevo, 22. oktobra.

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, ovog vikenda u 170 zdravstvenih ustanova  širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi.

Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Prošlog vikenda ultrazvuk dojke u mioničkom Domu zdravlja obavilo je 25 žena, a na PSA analize testiran je 21 pacijent.

2 comments on “I ovog vikenda besplatni preventivni pregledi u mioničkom Domu zdravlja

  1. Ključ

    Valjda je zdravstvo BESPLATNO što taj termin dezqvuišete za političke potrebe.

    Reply
    1. Dragan

      besplatno je za ove koji plate osiguranje inace nije tako da je ovo super potez. svaka cast za bobana presednika sto je organizovao ove preglede jer nas narod voli kad je nesto dzabe. i raduje me sto su se strasti u stranci malo smirile i vise se negovori o zapaljenim kolima vec kako da se pomogne narodu sad pred izbore

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.