Na pijaci šareno i skupo

      4 коментара на Na pijaci šareno i skupo

Valjevska pijaca i danas je prepuna . Tokom cele nedelje Valjevci su najviše kupovali jaja. Cene voća i povrća prilično su visoke.

Svi oni koji do sada nisu obavili neophodnu kupovinu namirnica za predstojeći Uskrs mogu to učiniti danas. Prethodnih dana najtraženija namirnica bila su jaja čija se cena kretala u proseku do 25 dinara za komad. Cene variraju i u zavisnosti od toga da li su jaja domaća ili sa farme.  Najskuplja jaja  bila su bela jaja koja su se prodavala po ceni od 35 dinara.

Za one koji nisu vični šaranju jaja ponuda je bila sledeća 50 dinara po komadu kreće se cena jaja našaranih voskom , a moguće je kupiti i već obojena jaja po ceni od 30 do  40 dinara za komad.

Mnogi su se ovoga puta odlučili za kupovinu jaja u marketima gde se cena u zavisnosti od klase za 10 komada kreće od 150 do 235 dinara.

Istovremeno na pijaci je moguće kupiti i boje za jaja pa se u zavisnosti od vrste boje cene kreću od tri boje za 20 dinara do 50 dinara po kesici boje .

Korpice za jaja i različiti ukrasi na pijaci dostižu cenu i do 2000 dinara u zavisnosti od kvaliteta proizvoda .

Cene voća i povrća na pijaci su ponovo veće nego u marketima pa je za kilogram paradajza potrebno izdvojiti do 400 dinara, boranija 450 dinara, krastavac 150 dinara, veza listine 300 din, crni luk 200 dinara, pasulj 300 dinara, orasi 1000 dinara , jagode 300 dinara.

U marketima , ali i na pijaci danas treba očekivati još veće gužve nego prethodnih dana s obzirom da samo dan nakon Uskrsa sledi Djurdjevdan jedna od najvećih slava po broju svečara.

4 comments on “Na pijaci šareno i skupo

  1. sin anarhije

    Nije skupo , vec su primanja mizerna , a posle EXPA i gradnje stadiona tek cete videti sta nas ceka ….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.