Novi direktor Gorenja ponovo Mirko Meža

Kako Vamedia saznaje, na čelo kompanije Hisense Gorenje u Valjevu ponovo je postavljen nekadašnji direktor Mirko Meža.

Mirko Meža bio je praktično prvi direktor Gorenja u Valjevu od 2006. godine kada je fabrika počela sa radom . Na ovom mestu ostao je punih deset godina .

Naime,  2016. godine odlukom Uprave kompanije dolazi do rotacije ,  Meža biva premešten na mesto direktora veš mašina Gorenje u Sloveniji dok na njegovo mesto dolazi Boris Pavčik koji je  do tog trenutka bio na mestu direktora veš mašina u Sloveniji.

U medjuvremenu, nakon odlaska Mirka Meže na direktorskom mestu, a posle Pavčika smenilo se još nekoliko rukovodilaca:  Simon Kumer, Dejan Milutinović, Vladimir Milosavljević.

Mirko Meža rukovodio je fabrikom od njenog otvaranja počev od prijema 330 prvih radnika da bi u trenutku njegovog odlaska fabrika zapošljavala 1300 radnika i radila u dve proizvodne hale.

U medjuvremenu kompanija Hisense Gorenje je otvorila još jednu proizvodnu halu u kojoj posao očekuje još 1000 radnika. Od otvaranja prve fabrike u Valjevu je proizvedeno preko 9 miliona aparata, a više od 90% proizvoda odlazi na evropsko tržište. Od 2018. godine Gorenje je deo multinacionalne korporacije Hisense.

6 comments on “Novi direktor Gorenja ponovo Mirko Meža

 1. Istina

  Добар човек и велики стручњак.
  Он је био у оно време када су ваљевци бацали камење на управну зграду и оштетили фасаду…
  Брука је била велика…

  Reply
  1. svedok saradnik

   puklo i staklo od prozora bilo, a sve u prisustvu dezurnih policajaca pod okriljem noci, te daleke 2008.godine

   Reply
 2. Milena

  To je čovek koji je znao da razume radnike.Tražio je rad i disciplinu.Radnici (kako koji)sa ove tačke ,mnogo su izgubili njegovim odlaskom 2016 za Sloveniju.Radujemo se njegovom povratku.Ti si prvo veliki čovek,pa direktor.,,,

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.