Izgradnja puta S6 spaja centar Divčibara i ski stazu

Put S6 na Divčibarama koji treba da spoji turistički centar sa ski stazom Crni vrh uskoro će postati realnost, najavljuju iz Gradske uprave. Projekat predvidja saobraćajnicu dugu 1,7 km.

Član Gradskog veća Vladimir Blagojević kaže da su radovi na pripremi dokumentacije koja prethodi samoj izgradnji puta počele dva godine ranije.

„Na početku je to bila samo ideja i predlog, ali u podršku gradonačelnika Lazar Gojkovića u izgledu je saobraćajnica duga 1,7km  sa velikim trotoarom od behatona, osvetljenjem i prigodim mobilijarom. Ona  predstavlja, ne samo jednu od najvažnijih saobraćajnica koja spaja centar i ski stazu Crni vrh, veći i kako to narodski zovemo “korzo” Divčibara“, kaže Blagojević.

Pored rekonstrukcije vodovodne mreže i izgradnje kanalizacije koja je u završnoj fazi izdavanja građevinske dozvole i raspisivanja tendera za gradnju, ovo je jedan od najvažnijih i najvećih projekata Divčibara.

„Biće to deo i početak izgradnje samog centra ovog mesta. Pre nekoliko dana, nakon izdavanja građevinske dozvole, aplicirali smo za sredstva kod Ministarstva privrede i obzirom na našu dosadašnju dobru saradnju, iskreno se nadamo da ćemo ih i dobiti. Da napomenem da smo pre samo dvadesetak dana takođe izdali građevinsku dozvolu za novi kružni parking u samom centru, a koji se direktno naslanja na ovu saobraćajnicu i dizajnerski i građevinski je dostojan naše sveukupne turističke zamisli centra Divčibara. I dopustite, molim Vas, da iskoristim priliku da zahvalim našem odeljenju urbanista, odeljenju infrastrukture kao i urbanističkoj komisiju jer to su oni bez kojih sve ove naše zamisli i investicije nikad ne bi išle dalje.”


Pprojekat je izradila  kompanija HARMONIJA PROJEKT DOO iz Valjeva, dok je za parcelaciju puta S6 bila zadužena firma ARHIPLAN DOO iz Aranđelovca. Predračunska vrednost projekta procenjena je na 120 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.