Održana prva valjevska biciklijada

Grad Valjevo, Ustanova za fizičku kulturu „Valis“ Valjevo i BK „Sputnjik MET“ iz Valjeva, organizacijom prve „Valjevske biciklijade“ u ovom veku, ispisali su nove stranice biciklističke priče u gradu na Kolubari.

Tereni Sportsko-rekreativnog centra „Petnica“ 30. septembra 2023. godine bili su poprište „Valjevske biciklijade 2023“, manifestacije organizovane u cilju proslave zdravog načina života. Tom prilikom, biciklizam je promovisan kao sportska disciplina pogodna za rekreaciju, vežbanje, takmičenje, sticanje novih poznanstava, druženje i stvaranje dobrih životnih navika.

Učešće u programu zajedničke vožnje, „puž trke“ i „najbržeg kruga“ uzeli su, kako biciklisti BK „Sputnjik MET“, tako i ljubitelji biciklizma koji se ovom plemenitom disciplinom bave rekreativno. Na travnatom terenu najlepše krugove izvezli su devojčice i dečaci sa svojim roditeljima i prijateljima.

Nakon priprema, zajedničkom vožnjom otpočeo je sportski deo manifestacije tokom kojeg su prikazani grupni način vožnje, savladavanje krivina i osnovna pravila ponašanja kada u grupi vozi više biciklista.

Potom je na red došla takozvana „puž trka“, u kojoj su na zadatoj deonici pobedu osvojili najsporiji biciklisti i na kojoj je pravi izazov u stvari bilo pravilno održavanje ravnoteže na bicikli. Pošto je upravo za „puž trku“ vladalo najveće interesovanje prisutnih, ona je bila podeljena na tri uzrasne kategorije i četvrtu, finalnu, vožnju svih biciklista.

Mladi biciklisti uspešno su pokazali svoju veštinu vožnje odvezavši i poslednji krug, simbolično nazvan najbržim krugom, nakon kojeg su svim prisutnima dodeljene zahvalnice na učešću „Valjevskoj biciklijadi“, dok su najuspešnijima u „puž trci“ i „najbržem krugu“ dodeljene diplome i simbolične nagrade.

Druženje je u dobrom duhu nastavljeno i nakon zvaničnog dela manifestacije, što još jednom dokazuje da biciklizam ne gradi samo snagu, izdržljivost i takmičarski duh, već i iskrena, topla i snažna prijateljstva.

 

 

 

1 comment on “Održana prva valjevska biciklijada

  1. dusan

    Odlična akcija, treba da ih ima više u toku godine, ovog ili sličnog tipa, na različitim mestima grada koji pogoduju za to.
    Molba za uredništvo sajta – Bilo bi lepo kada bi se akcije i događaji ovog tipa unapred objavljivali kako bi istim mogli i da prisustvujemo. Kada prođu nema velike koristi za čitaoce sem informativne, značajnije je prisustvovati.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.