Prvi put na Sajmu zapošljavanja javna preduzeća i ustanove

U Valjevu tradicionalno održan Jesenji sajam zapošljavanja. Prvi put na Sajmu radnike su tražile i firme javnog sektora , a ukupno nezaposlenima ponudjeno 250 radnih mesta.

U ogranizaciji NSZ, Grada Valjeva i RPK  organizovan je Sajam zapošljavanja, na kom su se tražili radnici gotovo svih profila od visokoobrazovanih do NK radne snage.

Direktor NSZ Valjevo Milan Đenadić je iskazao zahvalnost svim učenicima  istakavši da je cilj Filijale za zapošljavanje stvaranje mogućnosti da svaki sugradjanin koji želi da radi može to i da ostvari. Djenadić je izneo i podatak da je u ponudi nezaposlenima na Sajmu 250 poslova različitih profila.

„Ponosan sam na činjenicu da su u Valjevu samo ove godine otvorene tri nove fabrike, uz dosta ostalih poslodavaca koji svakoga dana rastu i napreduju, pa samim tim raste i ponuda dobrih poslova. Sve je to zahvaljujući politici Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije, jer je privredna aktivnost pravi pokazatelj stanja u društvu. Želim vam da na današnjem sajmu otpočne uspešan period u vašem poslovnom i privatnom životu, da nađete posao po svojoj želji i meri. Ponosan sam i na činjenicu da su danas sa nama i Predškolska ustanova „Milica Nožica“, prvi put na ovakvom sajmu. Izuzetno nam je značajno i bitno da se što više ljudi javi, jer u narednom periodu imamo potrebu za preko 100 radnih mesta u nova tri vrtića, koja će se uskoro otvoriti“, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Posebnost ovog sajma svakako jeste činjenica da su radnike tražile i firme javnog sektora poput JKP Vidrak radnike NK i SS spreme, PU Milica Nožica psihologe i radnike u kuhinji, ali i HK Krušik koja je tražila inženjere kao i radnike u proizvodnji. Veliko interesovanje prisutni gradjani pokazali su za kompaniju Hansgrohe , ali i Valjevsku pivaru. Radnike su takodje tražili i Hisens Gorenje, Urban tehnics, Dunav osiguranje.

“Veliko nam je zadovoljstvo što je ova gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem, a uz pomoć Vlade Republike Srbije u prethodne tri godine u naš Grad dovela tri velika investitora. Zahvaljujući tome, otvoren je veliki broj radnih mesta kako direktnih, tako i indirektnih, jer mnoge naše domaće kompanije kao kooperanti rade za velike investitore. U prilog tome, posebno nam je draga činjenica da je trenutno na evidenciji NSZ oko 3350 nezaposlenih, a podsetiću da je krajem 2020. godine bilo oko 4600“, naglasio je član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Marko Jevtić.

4 comments on “Prvi put na Sajmu zapošljavanja javna preduzeća i ustanove

  1. verica

    Kudicka je direktorka pa ovo je postalo smesno.ja sam uvek glasao sns ali vise ne.ta zena je prodavala paradajiz a sada direktor.ima li to negde

    Reply
  2. Parizer otvara oči

    Naravno da se pojavio javni sektor jer je to deo predizborne kampanje. Preko NSZ oni ne zapošljavaju, već poslove dobijaju oni koji se potrude za izbore i direktno SNS otvara radna mesta za njih u javnom sektoru. Samo osvanu na poslu!

    Reply
  3. Dragan

    iako su mnogi mislili da smo prevarili nase clanove koji su vredno radili za stranku sad se vidi da obecavanje posla nije bila laz i mnogi koji do sad nisu primljeni sad ce moci da se zaposle u obdanistu

    Reply
  4. Radmila

    Koliko je ovo dobro i pametno videcemo kasnije ko ce dobiti posao a ko ne ostaje da se vidi, samo bi dobro bilo da na ovakvim Skupovima zbog prevelike guzve treba voditi racuna i o zdravlju a tu moze da pomogne fotokataliticki preciscivac vazduha na pro100 zdravo koji cisti i dezinfikuje vazduh u zatvorenom prostoru.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.