Zdrava Srbija: Otvoreno pismo gradonačelniku Gojkoviću

Nebojša Tadić, odbornik u Skupštini Grada Valjeva i poverenik Gradskog odbora Zdrave Srbije Valjevo, uputio je  otvoreno pismo Gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću. Otvoreno pismo prenosimo u celosti:

„Dužni ste da zaštitite budžet i upozorite Predsednika Skupštine na obavezu sprovodjenja skupštinskih odluka.

Gospodine Gradonačelniče, obraćam Vam se ovim putem jer je to jedini način komunikacije sa Vama obzirom da sam napustio članstvo Srpske Napredne Stranke čiji ste Vi predsednik Gradskog odbora u Valjevu.

Kao što znate napustio sam i odbornički klub SNS u Skupštini Valjeva.

Takodje, podneo sam ostavku na mesto Predsednika Anketnog Odbora osnovanog od Skupštine Grada Valjeva koji je dobio zadatak da utvrdi činjenice o masovnim ubistvima civila nakon uspostavljanja komunističke vlasti u nasem gradu posle jeseni 1944. godine.

Anketni Odbor je dobio zadatak i da predloži neka rešenja koja bi nakon utvrdjene istine pomogla toliko potrebnom nacionalnom pomirenju.

Kao što Vam je poznato Skupština je od Anketnog Odbora primila pisani izveštaj o završenom poslu i svaki odbornik je dobio pismeni izveštaj i Vi ste dodelili finansijska sredstva za izgradnju spomenika žrtvama komunističkog terora i postavljanje devet spomen ploča na stratištima oko Valjeva gde su streljani naši nedužni sugradjani.

Ideja je bila da se na tim mestima održe opela za šta smo dobili podršku naseg Vladike i valjevske eparhije SPC.

Planirali smo da se od tog novca dodeljenog iz posebnog budžeta Gradonačelnika izgradi i spomenik u parku pored sportskog centra „General Svetomir Djukic“.

Neodgovorni odbornici na čelu komisija ukočili su realizaciju skupštinskih odluka i izgradnje i postavljanja ovih spomen obeležja.

Na taj način, svesno ili nesvesno, pored toga što su se stavili iznad Skupštine Grada, pomažu prikrivanju teškog zločina koji nikada ne može i neće zastariti.

Saučesništvo u prikrivanju zločina je takodje teški kriminal i neko će na kraju zato odgovarati .

Moja pitanja za Vas su sledeća:

Šta se desilo sa novcem dodeljenim za rad Anketnog Odbora?

Da li je upotrebljen i za koje namene?

Ako nije upotrebljen zašto nije i šta će se sa njim dešavati u budućnosti?

Da li možete da ubedite Predsednicu Skupštine Grada da na prvoj sednici Skupštine uz dnevni red uvrsti tačku koja bi razjasnila ove nedoumice?

Sve ovo pišem sa ciljem kako bi se otklonile sve blokade imenovali i kaznili oni koji vrše opstrukcije i tako sprečavaju realizaciju odluka Skupštine Grada.

Odgovore na ova pitanja dugujete ne samo meni kao odborniku i bivšem Predsedniku Anketnog Odbora, a sadašnjem povereniku Gradskog odbora Zdrave Srbije za Valjevo, odgovore dugujete gradjanima Valjeva, medijima koji deluju u našem gradu i javnosti uopšte.

Poverenik Gradskog odbora Zdrave Srbije za Valjevo Nebojša Tadić u otvorenom pismu Gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću.

 

 

4 comments on “Zdrava Srbija: Otvoreno pismo gradonačelniku Gojkoviću

 1. Dragan

  neso ti si izasao iz stranke i zasto bi ti neko sad ispunjavao zelje da se prave spomenici po tvom ukusu. zasto bi se gurao prst u oko socijalistima kad nam mozda sutra zatrebaju da vladamo zajedno.

  Reply
 2. Smilja

  Da li je tačno, g Tadiću, da sa nekoliko odbornika iz redova SPS, SNS, POKS, NSS, novom odbornicom SRS i sa nekadašnjom odbornicom SPASa pravite Bastin pokret u Valjevu?

  Reply
 3. aj' sad

  Nemojte da propustite seriju o Leki, eno snima se na RTS-u. Posto on, kao prvi nacelnik OZNE, nema veze sa komunistickim streljanjima. Steta bi bilo da se ne oglasite na tu temu, ako vam je do rasvetljavanja komunistickih zlocina. A trenutno se klese mit o coveku koji je bio glavni za te stvari.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.