Ivković: Protesti će trajati do ispunjenja zahteva

Protesti u Valjevu traju već puna dva meseca. Branko Ivković iz Valjevskog pokreta otpora koji je i organizator protesta, kaže da će izvesno protesti trajati do ispunjenja zahteva.

Već puna dva meseca Valjevci se okupljaju na Gradskom trgu odakle i kreće protestna šetnja gradjana koja praktično podržava zahteve koji su istaknuti već na prvom protestu „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu:

– Smena rukovodstva RTS-a i objektivno izveštavanje o protestima

-Smena članova Regulatorne agencije za elektronske medije (REM)

-Oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Happy

-Ukidanje rijalitija i drugih programa koji promovišu nasilje

-Gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks

-Ostavka ministra policije

-Ostavka direktora Bezbednosno informativne agencije

Ispunjenja zahteva nema za sada, a protesti i dalje traju. Branko Ivković, lider Valjevskog pokreta otpora koji je i organizaor protesta kaže da je rano govoriti o rezultatima protesta:

„Još je rano govoriti o tome, jesen pred nama će pokazati prave rezultate protesta. Ono što je očigledno je da su protesti imali za posledicu da su se građani oslobodili straha. Oni će trajati do ispunjenja zahteva, a lično se nadam da zahtevi biti ispunjeni tokom jeseni pod pritiskom građana“, kaže Ivković.

Na prvim protestima u Valjevu govornici su bili isključivo Valjevci dok sada već na protestima govore i gosti iz Srbije. Ivković kaže da koncept nije promenjen. „Nije promenjen koncept, svako je dobrodošao da iznese svoje mišljenje na valjevskom Trgu. Uvek je moguće da govore Valjevci i govoriće i dalje naravno“.

Na protestima pored gradjana Valjeva učestvuju aktivno i predstavnici onih opozicionih partija koje su i saopštenjima za javnost svojevremeno podržali proteste .

„Organizator protesta u Valjevu je VPO, ali nam je drago što su i članovi drugih opozicionih stranaka i organizacija svakog četvrtka na Trgu jer ovo je borba za opstanak svih građana Valjeva i Srbije i oko toga ne sme da bude podela“, konstatuje Ivković.

Po njegovim rečima protesti će se nastaviti i dalje , a sama činjenica da se nisu ugasili sa sezonom gbodišnjih odmora , kako kaže, svedoči o rešenosti gradjana da izneti zahtevi budu ispunjeni.

 

9 comments on “Ivković: Protesti će trajati do ispunjenja zahteva

  1. Mile

    Bolje da protestujete zbog naseg grada sto se godinam urusava, nego zbog neki gluposti vi se trunka u moru.Samo onako bezveze odata po gradu

    Reply
  2. Senka izdaje

    Ja sam za opoziciju, ali ne za Ivkovića. Ne možemo jednog autokratu smeniti drugim. Čovek koji nije potpisao saradnju sa ostalim opozicionim strankama i čovek ili necovek koji je rekao da neće proteste u Valjevu, pa tokom noći krišom iste organizovao i najavio. Pa kako da mu verujemo???

    Reply
    1. Selo kod brane

      Smešno, videćemo sa kim je večerao u restoranu na brdu…. Polako…. Biće slike

      Reply
        1. Selo kod brane 2

          Polako, ima da cenzurisano . Mnogo si nervozan, opusti se. Čisto da nagovestim, sa slike, pored desne ruke imao si plavu futrolu i papir sa žutim vrhom na ivici. Gle čuda i tekst je uhvaćen na papiru.

          Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.