Podignuta zastava Tešnjarskih večeri – Valjevcima pevala Ana Bekuta

Zastava Tešnjarskih večeri je i zvanično podignuta , a čast da podignu zastavu imali su članovi crkvenog hora „Hadži Ruvim“. Ni oblačno ni kišovito vreme nisu omeli Valjevce  sinoć da dodju na koncert Ane Bekute.

Zbog najave lošeg vremena tradicionalno podizanje zastave kojom se označava početak Tešnjarskih večeri upriličeno je sinoć , a ne prve večeri ovog festivala. Čast da podignu zastavu ove godine imali su članovi crkvenog hora „Hadži Ruvim“ inače ovogodišnji  dobitnici nagrade grada . Dirigent hora Milica Stepanović Babamilkić kaže da hor ove godine obeležava 30 godina postojanja i da dobijena nagrada i podizanje zastave Tešnjarskih večeri puno znače samom horu.

„Hor je ranije bio jedini hor koji je delovao u Valjevu i imali smo nastupe ranije  na Tešnjarskim večerima. Leto je malo nezgodno vreme jer su ljudi na odmorima , ali itekako znači. Mišljenja sam da treba na Tešnjarskim večerima da bude i više umetničke muzike. Večeras ćemo izvesti numeru koja je više nacionalna .Lepo je što nas je grad prepoznao“, rekla je Babamilkić.

Podizanju zastave prisustvovao je gradonačenik grada Valjeva Lazar Gojković koji je svim Valjevcima , ali i onima koji u Valjevo dolaze poželeo da uživaju narednih dana .

„Tešnjarske večeri su evo po 36-ti put , najveći gradski festival. Ove godine zaista veliko interesovanje Valjevaca i svih onih koji planiraju da dodju. Zato smo pripremili i lep program od 5. do 12. avgusta na Tešnjarskim večerima predstavićemo sve ono što je najbolje u kulturi Valjeva , tu su i stari zanati i književne večeri , izložbe, tribine , pozorišne predstave i filmske projekcije , alii neka sportska dešavanja. Očekuje nas zaista pet sjajnih koncerata, večeras Ana Bekuta, potom Yu grupa, valjevski muzičari , Divanhana i za kraj najveća regionalna zvezda Zdravko Čolić . Nastavljamo i tradiciju gradova u gostima i ove godine nam je čast da ugostimo Banja Luku i Trebinje  . Siguran sam da je ovo najveća i najznačajnija gradska manifestacija i nadam se da će Valjevci uživati narednih sedam dana,“ rekao je Gojković.

Ni loše vreme nije uticalo na Valjevce da sinoć dodju na koncert Ane Bekute. Stari , dobro poznati hitovi ove narodne pevačice još jednom su pokazali zašto njena karijera uspešno traje već 38 godina.

 

4 comments on “Podignuta zastava Tešnjarskih večeri – Valjevcima pevala Ana Bekuta

  1. Valjevo

    Bez zastave ništa. A jel to Taj hor koji je pevao za pare tajkunu Omeroviću na odvešćenju kuce.

    Reply
  2. Dunja

    Ana Bekuta je nasa vrhunska pevcica koja je pevala gradjanima Valjeva koji su imali prilike da uzivaju u njenim pesmama. Danas je sve manje dobrih pevaca i izvodjaca koji opstaju tako dugo kao Ana sve pohvale za nju i njene pesme uz hidrogenizovanu vodu koja je osvezavala sve prisutne na Tesnjarskim vecerima, jer mora se piti dosta tecnosti za nase zdravlje i hidrataciju organizma.

    Reply
  3. Dragan

    svaka cast ani bekuti. neznam koliko je placena al je vredelo svaki dinar cak i mislim da nije uzela para koliko vredi jer takav dogadjaj nemoze da se plati. ko nije bio nezna sta je propustio

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.