UPIS: Slobodnih mesta još samo u Poljoprivrednoj

Završen je i drugi upisni krug u valjevske srednje škole, a na osnovu objavljenog rasporeda učenika po obrazovnim profilima. Slobodnih mesta ostalo samo u Poljoprivrednoj školi.

„Stanje je takvo da su svi učenici u Kolubrarskom i Mačvanskom okrugu  rasporedjeni .Što se tiče popunjenosti mesta, moram da kažem da popunjenost skoro nije bila ovako dobra što pokazuje i koliko je plan upisa bio dobro uradjen . U Valjevu , Šapcu i Loznici neće biti rasformirano nijedno odeljenje“, kaže načelnica ŠU Zorica Jocić.

Ona navodi da se ovoga puta u pravljenje plana upisa uključio sam grad Valjevo . „Zajedno sa gradonačelnikom i direktorima škola gledali smo gde možemo povećati broj odeljenja, a gde smanjiti . U Valjevu su sve srednje škole izuzev Poljoprivredne upisale svu decu, dakle nijedno slobodno mesto nije ostalo. Što se Poljoprivredne tiče ni tu nijedno odeljenje neće biti rasformirano , postoji nešto slobodnih mesta na poljoprivrednom tehničaru i par obrazovnih profila, ali to neće biti prepreka za formiranje odeljenja. S druge strane Medicinskoj smo ove godine dali 210 slobodnih mesta što je jedno odeljenje više i sva mesta su popunjena u prvom krugu“, kaže Jocić.

U Tehničkoj školi vladalo je i ove godine veliko interesovanje za sve obrazovne profile što i ne čudi s obzirom da su ove godine bili u ponudi i novi obrazovni profili. Ali i ugovori koje je škola potpisala sa velikim kompanijama u Valjevu.

„U Gimnaziji je ostalo par mesta u specijalizovanim odlejenjeima , to su odeljenja za koja se polaže poseban prijemni ispit. U Osečini je bilo manje interesovanja za smer ekonomski tehničar , ali na kraju i oni će uspeti da formiraju odeljenje. Preostaje i avgustovski upisni rok, a imamo osam učenika koji iz zdravstvenih razloga nisu mogli da polažu završni ispit , ali i oni će nakon polaganja biti rasporedjeni preko broja“, navodi načelnica.

Ona pojašnjava da je jako teško reći za koju školu su se deca u Valjevu najviše opredeljivala jer su 4 škole već u prvom krugu upisa sva mesta popunile. Zanimljiv je podatak da je ove godine prag upisa u Gimnaziju recimo bio najviši u odnosu na godine unazad, oko 80 poena.

3 comments on “UPIS: Slobodnih mesta još samo u Poljoprivrednoj

  1. Dragan

    niko nece da se bavi poljoprivredom i da zivi na selu a mi im nasipamo puteve i pravimo vodovod. sramota

    Reply
    1. Dule

      sramota je to što ti putevi i voda već nisu urađeni da svako domaćinstvo ima osnovne potrebe a samim tim i deca bi bila zainteresovana za školovanje u poljoprivrednoj školi

      Reply
    2. It

      Pa da bi, evo konkretno ja, kupio kucu u miru i tisini van grada i ustupio ovim gegulama da se komotno bahate po gradu jer im je selo prilicno tesno postalo… Meni odgovara sto su putevi uradjeni, mogu na miru ra radim i zaradjujem inostrane pare

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.