Demolirano igralište u parku Pećina

U Parku Pećina je tokom proteklog vikenda demolirano dečje igralište. Polomljen je parkovski mobilijar, klupe, kante za smeće, oglasne table iscrtane grafitima, iščupani su delovi trim staze i razbacani po parku, a oštećena je i drvena ograda oko košarakaškog terena.

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković je tim povodom izjavio da su načinjene ogromne štete, ali da je šteta naneta ugledu grada nesaglediva. Takođe, Vuković je apelovao na sve građane da obrate pažnju na svoju decu, koja u večernjim satima svoje slobodno vreme provode van svojih domova.

”Ovo nije prvi put da se u jutarnjim satima suočavamo sa posledicama obesnog ponašanja mladih, koji u večernjim satima i pod okriljem noći ispoljavaju svoj smisao za dobru zabavu, a to je rušenje i ruženje svega što oko sebe vide. U dečjem parku je mnogo toga urađeno zahvaljujući novcu građana Valjeva. Postavljena je nova lego-ograda, uređena je trim staza, postavljen nov mobilijar, sve je učinjeno da deci, šetačima i sportistima, koji tu treniraju bude prijatno“, podsetio je Vuković.

„Nedavno smo imali slučaj i da je vatra paljena na podlozi košarkaškog terena i to smo odmah sanirali. Porazbijana su stakla na koševima i ne događa se to samo na Pećini. Iščupana je vrteška na dečjem igralištu u MZ Brđani i bačena na trotoar. Oštećene su i dečje sprave kod restorana “Vidra”. Teško je pobrojati sve pričinjene štete na igralištima i u parkovima. Svaki put smo popravljali oštećenja, menjali mobilijar, nadajući se da se to više neće ponoviti. I sa svakim novim oštećenjem koje osvane posle nečije “burne” noći, prinuđeni smo da sve ispočetka saniramo. Apelujem na građane, posebno na roditelje, da obrate pažnju na svoju decu omladinskog uzrasta, koja, verovatno pod uticajem alkohola ili nekih drugih nedozvoljenih supstanci, provode noći van doma u rušilačkom besu“, poručio je Vuković.

5 comments on “Demolirano igralište u parku Pećina

  1. Dragan

    sto pre organizovati javnu nabavku za popravku parka. oni nek lome a mi cemo organizovati javne nabavke pa ko duze izdrzi

    Reply
  2. Živojin

    Vukoviću nemoj kukati,rešiće se to !! Znaš proceduru,tender,izvodjač ako zatreba i dodatni radovi.Bez nerviranja,rešićeš ti to.

    Reply
  3. Nebitan lik

    A nasa policija spava !!!
    ,,Oni “ imaju vaznija posla.
    A koja molim Vas to posla imaju ?
    Pa da kao partizani prave zasede I kaznjavaju vozace za 5-7 km brze voznje, da pisu kazne za prolazak kroz zuto ( sto nigde u svetu nije kaznjivo ) , da pisu kazne za parkirane kod crkve I jugopetrola za automobile koji su parkirani u okviru zute linije , jer neko ko je obelezavao linije nije znao propise o sirini pesackog trotoara ili o zabrani parkiranja u neposrednoj blizini rakrsnice a obelezeno je kao parkirno mesto, pa kada dodje do saobracajke , eto njima i drzavnom budjetu novca , da koriste snimke na semaforu koji je kriminalno lose podesen pa ne moze proci vise od dva vozila itd…
    Narod treba da shvati , da kada nema privrede ( sve ovo sto sada radi nije ni pola nekadasnjeg. , sada pokojnog Krusika ) onda se pisu kazne , prave besm8sleni porezi I traze neke glue potvrde , license….
    Zato dragi sugradjani , morat se sami braniti , ali vodite racuna da slucajno nekog kriminalca ne povredite, jer ko krade , on ima , a ko ima on daje I drzavi , dakle on je dobrotvor .

    Reply
    1. Istina

      Тако је. Све је на месту и лепо написано. Немају камере у парку, а имају камере на намерно лоше обележеној раскрсници да народу узимају паре. Брука!
      Полиција неради свој посао, нема их нигде. Невидљиви су већ одавно. Хаос у инспекцији, здравству, саобраћају, просвети… а има ли нешто да функционише? Ови ни улице не могу да оперу…
      Ако не пронађу починиоца, треба више њих да поднесу оставке, очигледно не знају да руководе када се у граду дешавају толике штете и ником ништа…

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.