„Vidrice“ nižu uspehe na 30. rođendan kluba

Mlađe selekcije „Valisa“ nastavljaju da ostvaruju uspehe na državnom i regionalnom nivou.

Dečaci rođeni 2009. godine učestvovali su ovog vikenda na polufinalnom turniru državnog prvenstva koje je odigrano u Bečeju, gde su, u konkurenciji sa domaćinom, Novim Beogradom i ekipom Taša iz prestonice, osvojili treće mesto što je bilo dovoljno za plasman na finalni turnir prvenstva Srbije.

Valjevci su poraženi od Bečeja sa 21:5, nakon čega su golom u poslednjoj sekundi zabeležili trijumf od 9:8 protiv Taša, da bi u poslednjem susretu izgubili duel od Novog  Beograda sa 12:7.

Glavni cilj je ispunjen, pošto je zadatak bio plasman među tri ekipe, čime je ispunjena norma za top šest u Srbiji, koji će se održati 17. i 18. juna.

Trener mladih valjevskih vaterpolista Nikola Ivanović rekao je sumirajući utiske da je zadovoljan postignutim uspehom, naročito ako se uzme u obzir da su njegovoj selekciji nedostajala dva igrača.

Dve godine mlađi članovi Valisa, dečaci rođeni 2011. godine, od 1. do 4. juna igrali su u premijernom izdanju Regionalne lige, koje je održano u Herceg Novom, a na kojem je učestvovalo deset klubova, koji su bili podeljeni u dve grupe.

„Vidrice“ su u svojoj grupi poražene od Jadrana iz Herceg Novog sa 10:3, Cavtata 5:3, i Partizana 10:8, da bi u poslednjem kolu savladale Primorac 8:7.

U poluzavršnici turnira, valjevci su pobedili KPK (Korčulanski plivački klub) iz Hrvatske sa 5:4, da bi u razigravanju za peto mesto ponovo izgubili od Cavtata, ovaj put sa 5:4.

Osvojeno šesto mesto je lep uspeh, kada se uzme u obzir da je ovo bilo prvo regionalno takmičenje za ovu generaciju, i činjenica da su dečaci iz Valjeva imali malo vremena za odmor od puta u Crnu Goru.

Trener Dragan Aleksić, kom je pomagao Aleksa Đurđević, rekao je da je osnovni cilj učešća na turniru bio sticanje iskustva i napredak dece za nastupe na domaćoj sceni.

Valjevci su tako, u radu obeležili trideseti rođendan kluba, a dočekali su i otvaranje letnje sezone na bazenima u Petnici, što će olakšati uslove za treniranje u narednih nekoliko meseci.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.