Šest biciklista Sputnjika nastupilo za reprezentaciju Srbije

Za ponos svojoj zemlji,  gradu, za ponos klubu i svojim porodicama – to su uradili mladi sportisti iz Biciklističkog kluba Sputnjik koji su proteklog vikenda kao članovi MTB nacionalnog tima Srbije nastupili na izuzetno jakoj međunarodnoj trci u Samoboru u Hrvatskoj.

U najdražem dresu nastupili su: junior Stefan Davidov, kadet Igor Davidov, kadetkinja Nikolija Kulinčević, mlađa kadetkinja Mila Starčević i dva starija poletaraca – Lazar Angelovski i Sava Starčević. Pod nadzorom stručnih rukovodilaca Zorana Jelića, Darka Davidova i Aleksandra Starčevića, mladi Valjevci su čast da nastupe u dresu sa državnim grbom zaslužili sjajnim uspesima i dobrim rezultatima u dosadašnjem delu sezone čime su ostvarili nezabeležen uspeh u biciklističkoj istoriji grada na Kolubari – da čak 6 takmičara iz jednog kluba predstavlja našu zemlju na jednoj međunarodnoj trci.

A u Samoboru, možda  najzahtevnijoj stazi u ovom delu Evrope, najbolji rezultat postigla je Mila Starčević kojoj je za samo nekoliko sekundi izmakla medalja, ali i osvojeno četvrto mesto je pokazatelj da se dobar u uporan rad uvek isplati i da je pred njom blistava sportska karijera. Peto mesto zauzela je Nikolija Kulinčević, a veliki uspeh na svom međunarodnom takmičenju ostvarili su stariji poletarci Lazar Angelovski i Sava Starčević koji su na svom debiju u međunarodnom takmičenju osvojili sedmo i deveto mesto u konkurenciji skoro 30 biciklista iz okolnih zemalja.

Igor Davidov je sjajno vozio prvu polovinu staze, držao dobar tempo i bio u prvih 5-6 pozicija, ali zahtevni, dugi i teški spustovi su doprineli zamoru materijala – i bicikle i takmičara, pa je 10-a pozicija na ovoj trci lep uspeh za najboljeg ovogodišnjeg srpskog kadeta.

Stefan Davidov, kome je ovo već peti nastup za našu reprezentaciju, sve se bolje snalazi na međunarodnim trkama pa je i ovoga puta solidno vozio uz nagoveštaj puno većeg potencijala i još boljih rezultata u budućnosti.

Ostali takmičari BK SPUTNjIK su u nedelju nastupili na MTB Kupu Srbije u Stražilovu i drumskom Kupu koji je održan u Odžacima.

Osvojeno je oko 15 medalja a najbolje rezultate i pobede su ostvarili Natalija Kulinčević, Đurđa Nedeljković, Filip Vukmir, Marko Ćesarević i Vojin Popović, ekipe i starijih i mlađih poletaraca, a pored navedenih, medalje su u pojedinačnim i ekipnim plasmanima osvojili i braća Starčević – Jovan i Toma, Petar Damnjanović, Aleksa Nedeljković i Stefan Simović, dok je mlađi kadet Dimitrije Jezdić zbog peha sa biciklom trku završio u drugoj polovini takmičara.

Sledećeg vikenda, na drumskom Kupu Srbije koji će se održati u Šidu, biciklistički klub SPUTNjIK nastupiće sa skoro trideset takmičara u svim kategorijama osim u seniorskoj, pa je za očekivati nove medalje i nove uspehe.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.