Uspešni učenici Poljoprivredne škole sa Domom učenika

Učenici Poljoprivredne škole u ovoj školskoj godini osvojili su brojna priznaja I nagrade. U školi postoje brojne sekcije pa su učenici u mogućnosti da se dodatno pored redovne nastave bave brojnim aktivnostima.

“I ove godine naši učenici učestvovali su na svim gradskim , okružnim, ali I republičkim takmičenjima kao I na susretima Domova. Ostvarili su izvanredne rezultate što se može videti I po broju priznanja.  Osvojili smo prva I druga mesta na takmičenjima iz same struke . U školi imamo oko 15 različiih sekcija , a I u Domu takodje imamo puno sekcija. U Domu imamo sportske sekcije, kulturno umetničko stavralaštvo, umetničke radionice . Jako veliki broj sekcija I veliki broj učenika koji učestvuju u radu tih sekcija , imamo veliki brroj učenika koji ulestvuju u više sekcija istovremeno”, rekao je Milan Gajić cirektor Poljoprivredne škole.

Na takmičenjima su ostvareni sledeći rezultati:

Republičko takmičenje učenika poljoprivrednih škola:

VETERINARSKA MEDICINA, Sofija Vićentijević, 1. mesto

-HORTIKULTURA, Jelena Lacmanović, 2. mesto

-PROIZVODNJA I PRERADA HRANE, Nemanja Spasojević, 2. mesto

-MATEMATIKA, Miloš Čitaković, 2. mesto

Sofija Vićentijević učenica četvrte godine kaže da se za takmičenje pripremala u školi. “Planiram da upišem veterinu. Želela sam još kao mala da se bavim veterinom pa ću to I upisati. Nije bilo lako na takmičenju , učestvovala je 21 škola ”, kaže Sofija koja je inače iz Dučića I učenik  je koji je u Domu Poljoprivredne škole I učesnik je sportske sekcije.

Uspešna na takmičenju bila je I Jelena Lacmanović iz oblasti hortikulure : “Na takmičenju je bio test, ali I praktičan deo gde smo pravili aranžmane . Pripremam se da upišem pejzažu arhitekturu. Od bake sam naučila da se bavim cvećem I to je moja ljubav. Uvek sam bila okružena cvećem tako da ću to I nastaviti”, rekla je Jelena.

Na opštinskom takmičenju RECITATORA, učenica Ivana Vilotić zauzela je 2. mesto i plasirala se na okružno takmičenje gde je osvojila 3. mesto.

Na regionalnim takmičenjima  domova učenika (region Zapadna Srbija) ostvareni su sledeći rezultati: SPORT:

-STRELJAŠTVO DEČACI EKIPNO, Mihailo Vesić, Vuk Pantelić, Nikola Mićić, 1. mesto

-STRELJAŠTVO DEČACI POJEDINAČNO, Mihailo Vesić, 1. mesto

-STRELJAŠTVO DEVOJKE POJEDINAČNO, Ana Bojičić, 1. mesto

-ŠAH DEVOJKE EKIPNO, Ana Aćimović, Nina Terzić, Tina Madić, 1. mesto

-ŠAH DEVOJKE POJEDINAČNO, Ana Aćimović, 1. mesto

– STRELJAŠTVO DEVOJKE EKIPNO, Ana Bojičić, Teodora Adamović, Tijana Ristivojević, 3. mesto

– STRELJAŠTVO DEČACI POJEDINAČNO, Vuk Pantelić, 3. mesto

Ana Aćimović iz Bajine Bašte   osvojila je prvo mesto na takmičenju u šahu . “Isprva sam gledala kako dugari iz Doma igrau šah I odlučila da I ja počnem da igram šah u drugoj ggodini škole.Kao mala sam pomalo igrala sa dedom”, kaže Ana koja priznaje da je pobedila I nastavnike u školi sa kojima je igrala :”Igrala sam šah sa nastavnicimai pobedjivala , dobar je to osećaj “, komentariše Ana kroz osmeh.

KULTURNO-UMETNIČKO STVARALAŠTVO:

-DRAMSKI NASTUP „Srećno mesto“, Andrej Hegediš, Lazar Maksimović, Vuk Jakovljević, Ivana Vilotić, Marijana Josipović, Nina Terzić, Svetlana Erić, Tina Madić, 1. mesto

-NAJBOLJA MUŠKA ULOGA, Muški deo ansambla predstave „Srećno mesto“, 1. mesto

-IZDAVAŠTVO, časopis IZDANAK, 1. mesto -MODERAN PLES, Anđela Vuletić, Milica Jevremović, Nina Nešić, Kristina Tomašević Nina Pavlović, Tina Pavlović, 2. mesto

-UMETNIČKA FOTOGRAFIJA, Kristina Tomašević, 2. Mesto

–TEHNIKE RUKOTVORINE, Grozdomir Matić, Filip Pantelić, 2. Mesto

-CELOKUPNA IZLOŽBA UMETNIČKIH RADOVA, 2. mesto

PRIMENJENA UMETNOST, Jelena Lacmanović, 3. mesto

-POETSKI PRIKAZ, Ivana Vilotić, Andrej Hegediš, Lazar Maksimović, 3. Mesto

Marijana Josipović učestvovala je u drami “Srećno mesto” sa kojom su učenici ove škole osvojili prvo mesto na Domijadi.

“Na dramsku sekciju idem već dve godine. Tekstove biramo zajedno I ova predstava konkretno govorila je o otudjenosti , prošle godine smo se bavili temom porodičnog nasilja.Mnogo I naporno smo radili , još od oktobra prošle godine. U dramskoj sekciji nas ima osmoro”, rekla je Marijana.

Na sportskim takmičenjima ostvareni su sledeći rezultati:

GRADSKO PRVENSTVO SREDNJIH ŠKOLA U STONOM TENISU, Jelena Arsić, Jovana Arsić, 1. mesto i plasman na Republičko takmičenje

-OKRUŽNO TAKMIČENJE U STRELJAŠTVU, Vuk Pantelić, Milan Marković, Mihailo Vesić, 1. mesto i plasman na Republičko takmičenje

-OPŠTINSKO TAKMIČENJE U FUTSALU, Ivana Tomić, Elena Aćimović, Ivana Marić, Ivana Bogdanović, Nataša Stojanović, Teodora Paunović, Tijana Pantelić, 2. Mesto

-GRADSKO PRVENSTVO U RUKOMETU ZA DEČAKE I DEVOJČICE, Viktor Urošević, Lazar Krstić, Stefan Marjanović, Luka Pavlović, Uroš tešić, Stefan Obradović, Strahinja Milosavljević, Viktor Vukmir, Vuk Pantelić, Viktor Savić, 1. mesto i plasman na OKRUŽNO TAKMIČENJE, gde su takođe osvojili 1. mesto i plasman na Međuokružno takmičenje.

1 comment on “Uspešni učenici Poljoprivredne škole sa Domom učenika

  1. сељак са планине

    Све похвале за Вамедију,
    За објављивање успеха младих људи, који имају мотив за доказивање својих вредности.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.