Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoci i realističkom prikazu povreda i stanja

Crveni krst Valjevo je  u petak 26. maja uspešno realizovao gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda i stanja.

 

„Takmičenje je realizovano od 12.30 časova u prostoru kabineta i dvorišta medicinske škole dr Miša Pantić“ koja je bila i zvanični partner u realizaciji ovog važnog Događaja. Posle dužeg vremena, imali smo takmičare i u kategoriji podmladak (od petog do osmog razreda) i to učenike osnovnih škola Desanka Maksimović“ i Milovan Glišić“. Pomenuti učenici su od prošle godine članovi podmlatka Crvenog krsta Valjevo i naša intencija je, da sledeće godine imamo najmanje po jednu ekipu i svake osnovne škole sa teritorije grada, a ako bude kapaciteta i iz seoskih škola. Crveni krst Valjevo je u razgovorima sa predstavnicima valjevskih osnovnih i srednji škola dobio informaciju da postoji interesovanje učenika za savladavanje znanja i veština ukazivanje prve pomoći, ali i za realistički prikaz povreda i stanja. Kako je veliko gradsko takmičenje i veliki logistički zahvat naravno i priprema ekipa, iskoristli smo višegodišnju saradnju sa Medicinskom školom da ove godine realizujemo gradsko takmičenje samo sa aktivnim članovima omladine i podmlatka Crvenog krsta Valjevo, njih oko pedesetak sa nastavnicima i markirantima.

Takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi, ali je podrška svih takmičara jednih drugima možda i još jači utisak. Ova solidarna atmosfera je nekako celo takmičenje pomerila iz kompetitivnog modela više ka prezentaciji veština ukazivanja prve pomoći. Ipak, vredi napomenuti da će pobedničke ekipe iz sve tri kategorije (podmladak, omladina i realistički prikaz) predstavljati Crveni krst Valjevo na međuregionalnom takmičenju u Čačku, 10. juna. Poželimo im svima sreću u nadi da će prva pomoć kao vannastavna disciplina u valjevskim školama u oraganizaciji Crvenog krsta doživeti kvalitativnu tranziciju. Crveni krst Valjevo se zahvaljuje Medicinskoj školi na saradnji naročito nastavnicima aktiva zdravstvene nege, koji su pripremali takmičenje prve pomoći.“, navodi se u saopštenju Crvenog krsta Valjevo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.