Uklonjene slike oružja sa grafita na objektu trafostanice

Grafit na objektu trafostanice u MZ Peti puk nakon naloga policije EPS-u više ne sadrži slike oružja.

Na objektu trafostanice u MZ Peti puk danima je stajao grafit na kome je napisan nazim Mesne zajednice Peti puk sa stilizovanim slovima „T“u obliku pištolja i slova „K“ u obliku kalašnjikova. Valjevska policija je neposrednim opažanjem uočila pomenuti grafit i izdala nalog EPS-u koji je vlasnik objekta da isti grafit ukloni ili na drugi način reši. Danima to nije učinjeno pa je policija u toku jučerašnjeg dana iznova naložila pomenute radnje.

U toku jučerašnjeg dana grafit je  uredjen tako da su slike oružja uklonjene , a sam natpis je zadržao svoju prvobitnu poruku, naziv Mesne zajednice.

Sve do 8. juna traje akcija predaje nelegalnog , ali i legalnog oružja ukoliko to neko želi, u valjevskoj policiji. Za predaju oružja nije potrebna identifikacija vlasnika, a postoji i mogućnost da pripadnici dodju na kućnu adresu vlasnika i preuzmu oružje.

Bojana Otović Pjanović iz Službe za suzbijanje kriminala MUP-a Srbije izjavila je za  RTS da je do subote do 19 časova  na nivou Srbije predato 33.427 komada oružja od čega je 26.094 vatreno oruže, oko 6.333 su minsko-eksplozivna sredstva i više od 1.319.000 komada municije.

 

5 comments on “Uklonjene slike oružja sa grafita na objektu trafostanice

 1. Dragan

  srpska napredna stranka jos jednom pokazuje da se iskreno bori protiv nasilja i da navijace drzi pod kontrolom da neprave haos

  Reply
 2. Istina

  I šta sad?
  Baš su revnosni poliajci koji su nevidljivi već 10 godina…
  Nestajemo polako ali sigurno… Ako neko bude hteo da postanemo protektorat, biće odlično.
  Omladino pakujte kofere…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.