Koncert Devojačkog hora

Muzička škola „Živorad Grbić“ Vas danas organizuje  koncert Devojačkog hora SMŠ „Živorad Grbić“, dirigenta prof. Milice Stepanović Baba-Milkić. Koncert počinje u 19 časova u Valjevskoj gimnaziji.

Školske 2015/16. godine, 1. septembra, ostvarila se dugogodišnja želja nastavnika teoretskih predmeta da u SMŠ „Živorad Grbić“ počne sa radom devojački hor. Građanima Valjeva, hor se predstavio na Novogodišnjem koncertu u organizaciji Dečijeg crkvenog hora „Hadži Ruvim“ u velikoj sali Centra za kulturu Valjevo, a nakon toga je imao brojne nastupe u koncertnoj sali SMŠ „Živorad Grbić“ i na mnogobrojnim gradskim manifestacijama. Hor od svog osnivanja učestvuje na velikom broju takmičenja sa kojih donosi vredne nagrade. Na HorFestu u Valjevu bio je pobednik kategorije. Na Majskim muzičkim svečanostima u Bijeljini hor osvaja tri zlatne medalje. Na međunarodnom Ohridskom horskom festivalu hor osvaja drugu i treću nagradu. Na Republičkom takmičenju srednjoškolskih horova održanom 2019. u Novom Sadu, hor osvaja drugu nagradu. Na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije 2018. godine hor osvaja drugu, a 2023. godine prvu nagradu. Horom od osnivanja diriguje prof. Milica Stepanović Baba-Milkić.
Milica Stepanović Baba-Milkić rođena je u Beogradu 1968. godine. U SMŠ „Josip Slavenski“ završila je teoretski odsek, a u SMŠ „Mokranjac“ završila je odsek solo pevanja. Na FMU u Beogradu diplomirala je 1991. na odseku za Opštu muzičku pedagogiju. U toku studiranja bila je član Akademskog kamernog hora „Kolegijum muzikum“. Od 1991. do danas radi kao profesor teoretskih predmeta u valjevskoj muzičkoj školi, a u periodu od 2010-2015. bila je na mestu direktora škole.
Od 1994. do 2009. godine bila je član i solista Mešovitog crkvenog hora „Hadži Ruvim“ i u istom periodu je radila i kao asistent dirigenta. Godine 2009. postaje prvi dirigent hora „Hadži Ruvim“. Sa Devojačkim horom Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“ sa takmičenja u Valjevu, Ohridu, Bijeljini i Beogradu osvaja četiri druge, jednu treću i pet prvih nagrada.
Gost koncerta je dečiji crkveni hor „Emanuil“, dirigent Vanja Urošević.
Na programu će biti dela Morlija, Paseroa, Gjeila, Gilpina, Hodoska, Šuplevskog, Tajčevića i Golemovića.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.