Aktiv direktora osnovnih škola : Podrška učenicima I sigurnom okruženju

Aktiv direktora osnovnih škola sa teritorije Valjeva izdao je saopštenje za javnost u kom se navodi da je bezbednost učenika I podrška njihovom radu I razvoju prioritet valjevskih škola. Saopštenje Aktiva prenosimo u celosti:

„Dve nedelje nakon tragičnih događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“  u Beogradu i u Mladenovcu koji su na sve nas ostavili neizbrisiv trag,  potom  sleda incidenata u pojedinim školama Srbije, kao i dojavama o podmetnutim eksplozivnim napravama u nekim ustanovama obrazovanja i vaspitanja, osećamo potrebu da se obratimo pre svega roditeljima i  našim sugrađanima.

Ulažemo profesionalne napore da obezbedimo sigurnost učenika u školi i školskom okruženju uz svesrdnu podršku Ministarstva prosvete, Školske uprave Valjevo  i Policijske uprave Valjevo, poštujući i primenjujući uputstva o postupanju škola u kriznim situacijama.

U svim školama su organizovana pojačana dežurstva zaposlenih uz asistenciju pripadnika Policijske uprave u obe smene, a određenom dinamikom pokrivene su i seoske škole.

Dogovorena je saradnja sa Centrom za socijalni rad u obezbeđivanju podrške školama u vidu radionica za učenike i roditelje na temu vršnjačkog i porodičnog nasilja, kontrole besa, opasnostima i rizicima na društvenim mrežama.

Na aktivu direktora pokrenuta je inicijativa o zabrani korišćenja mobilnih telefona u školama, a Saveti roditelja pojedinih škola su nam se pridružili u toj nameri.

Nastavnici, stručni saradnici, odeljenjske starešine, direktori i svi ostali zaposleni u školama, uz svesrdnu podršku roditelja, čine  sve da se učenici osećaju bezbedno i da se održi odnos međusobnog poverenja za dobrobit naših učenika. Pedagoško-psihološke službe pružaju podršku učenicima u cilju osnaživanja ličnosti, razvijanja empatije kroz programe preventivnih i vaspitnih aktivnosti.

Udruženi smo u zajedničkom cilju, podršci učenicima i obezbeđivanju sigurnog okruženja za njihovo učenje,   život i rad   u školi.

Aktiv direktora   osnovnih škola Valjeva“

 

 

2 comments on “Aktiv direktora osnovnih škola : Podrška učenicima I sigurnom okruženju

  1. Dragan

    lepo je sto su sve skole slozne u oceni da sistem nije zakazao i da su deca bezbedna

    Reply
  2. Dune

    Sta da komentarisemo kad lokalna samouprava ne moze da izdvoji novac da se ogradi dvoriste 3. skole,vec godinama???
    Osnovno nemamao da deca ne bi dozivljavala neprijatnosti u skoli.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.