Pojačana kontrola saobraćaja za praznike

Pripadnici saobraćajne policije će u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju za predstojeće praznike i potom sve do kraja aprila pojačati kontrolu saobraćaja , najavljeno je iz PU Valjevo.

Kako je najavio načelnik saobraćajne policije Predrag Radosavljević kontrola saobraćaja biće sprovedena kako  na području Valjeva tako i na području ostalih opština Kolubarskog okruga.

„S obzirom da se očekuje pojačan intenzitete saobraćaja na svim putnim pravcima akcenat će tokom kontrole biti stavljen na najčešće uzroke saobraćajnih nezgoda , na upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola“, rekao je Radosavljević najavljujući predstojeću kontrolu.

Tokom prva tri meseca 2023. godine na području PU Valjevo evidentirana su 402 vozača koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola . Od ovog broja 71 vozač je zadržan jer su u krvi imali preko 1,2 promila alkohola.

„Apelujemo na sve vozače da budu savesni, odgovorni , da poštuju saobraćajne propise i da za vreme trajanja praznika ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola jer na taj način ugrožavaju i svoj i život ostalih učesnika u saobraćaju . Takodje apelujem na sve vozače da poštuju propise vezane za ograničenje brzine kretanja vozila jer će na taj način biti izbegnute najteže posledice“, rekao je Radosavljević.

1 comment on “Pojačana kontrola saobraćaja za praznike

 1. Istina

  Na ulicama sve više automobila, a sve više pijanih vozača, pa kako to?
  Ružno je iskakanje policije iz vrzine, zaustavljanje na prepad, zaustavljanje svih redom… Pogledajte kako se to radi u normalnim zemljama. Policija prati, kontroliše, pomaže vozacima u saobraćaju i kad primeti da sa nekim nešto nije u redu, njega zaustavlja, proverava, duva… i preduzima mere.
  Zamislite ljude koji zure na neku destinaciju, a naša policija napravi levak na koji se čeka da svaki vozac mora da duva…
  Pa gospodo, malo više radite na pracenju, kao sto sam rekao i samo one koji prekrše, ili posumnjate da nešto nije u redu, preduzmite mere.
  Nemojte maltretirati sve vozače.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.