Izložba cveća I sadnog materijala

Izložba cveća i sadnog materijala  biće održana od 21. do 23. aprila 2023. godine u parku na Jadru. Izložba će biti prodajnog karaktera uz učešće 20 izlagača , a u organizaciji preduzeća Agrorazvoj.

“Posle dužeg vremena proširićemo lepezu naših aktivnosti tako da ćemo ove godine održati izložbu cveća I sadnog materijala . Biće ovo prilika da brojni izlagači predstave svoja semena I sadnice I razgovaraju sa svima koji posete izložbu”, najavio je izložbu cveća I sadnog materijala direktor Agrorazvoja Goran Marjanović.

Da je ovakva manifestacija nekda davno postojala u Valjevu podsetio je Dragutin Kuzmanović, pomoćnik gradonačelnika koji je istakao da če Valjevo sada pored tradicionalnih manifestacija kje su ve poznate gradjanima imati I novu.

„ Grad i gradsko rukovodstvo će uvek podržavati ovakve ideje , između ostalog, to se vidi i kroz program podsticaja koji se nalazi u okviru svih mera za subvencionisanje poljoprivrede. Ta mera je ove godine oko 4,5 miliona dinara i ona je uvećana. Tako da pored Ovčarske izložbe u Pričeviću, posete Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu i izlaganje sjeničke pramenke, „Agrorazvoj“ ima još jednu manifestaciju, to je ova izložba cveća i sanog materijala. Želim ovom prilikom stvarno da se zahvalim kolegama iz „Agrorazvoja“, koji su preuzeli na sebe odgovornost i organizaciju i žele da tako lepom manifestacijom doprinesu našem Gradu. Pozivam ovom prilikom sve naše sugrađane, komšije i sve zainteresovane ljude da dođu da je posete, jer mislim da će dolazak vredeti. Još jednom, svaka čast na ideji i puna podrška Grada i gradskog rukovodstva“, rekao je Kuzmanović.

Kako je najavljeno, do sada ima 20 prijavljenih rasadničara kako iz Valjeva, tako i iz Šapca, Rače, Kragujevca i Vrnjačke Banje. U sklopu izložbe biće odražn, kako je najavljeno, I niz pratećih programa.
„Kroz tri dana manifestacije imaćemo i radionicu za decu i radionicu pravljenja saksija od gline i svako će moći da oproba svoje sposobnosti u tome“, najavila  je Snežana Birčanin iz „Agrorazvoja“.

Poslednja izložba cveća I sadnog materijala održana je u Valjevu sada već daleke 1980. godine, a u Agrorazvoju očekuju da će ova izložba okupiti na jednom mestu I rasadničare I ljubitelje hortikulture.

„Naša želja je da ova izložba sadnog materijala i cveća zapravo privuče ljubitelje holtikulture, da ovaj događaj bude jedan lep poziv za sve ljubitelje cveća, prirode i zelenila i da bude mesto inspiracije i ideja za uređenje dvorišta, bašta, balkona i terasa. Sam datum izložbe smo planirali da to bude u vreme kada je idealno za sađenje svih tih cvetnih vrsta i sadnog materijala i plan je da ta tri dana kada se održava izložba, to mesto bude centralno mesto gde će naši sugrađani i posetioci moći da kupe cveće i sadni materija. Izložba je planirana u prodajnoj formi, gde će svi moći da kupe rasad cveća i sadnog materijala. Od rasada cveća ćemo imati rasade jednogodišnjeg, dvogodišnjeg i višegodišnjeg cveća. Imaćemo i žbunaste vrste, kako cvetno – dekorativnih, tako i lisno – dekorativnih, kao i sadnice drvenastih vrsta, četinarskih i listopadnih. Cilj ove izložbe jeste da omogućimo našim proizvođačima da promovišu svoj rad i svoje proizvode. Smatramo da će na ovom sajmu dobiti idealanu priliku da promovišu svoj rad, a ujedno i prodaju svoj rasad cveća i sadnog materijala“, zaključila je Smiljana Simeunović iz Agrorazvoja.

 

 

9 comments on “Izložba cveća I sadnog materijala

 1. Šumar Jordan

  Bolje Dragutin da ode do Pećine da vidi koliko se nije ponovo primilo sadnog materijala

  Reply
  1. Šumar Srba

   Sav sadni materijal se primio. Niste vi odavno bili na Pećini šumare Jordan🤣🤣🤣. Ja došao pre 5 min.

   Reply
 2. Dragica

  Bravo za ideju i rad, jos jednom od srca vam želim sve najbolje, biće ovo lepa izložba!!!

  Reply
 3. Lora

  Poslednja izložba nije bila 1980. godine, jer lično znam da je jedna sigurno bila 1985, u septembru. Moj tata je uređivao deo kod Opštine, pored ulaza za salu za venčanja. Imam i fotografije.

  Reply
  1. Tanja

   Šteta što nisu nastavile da se organizuju te izložbe, ali nadam se da će sad organizacijom ove izložbe biti svake godine bez prekida.

   Reply
 4. Neće pa neče

  Od srca vam želim da se sve sadnice na Pećini prime,na žalost nisu,samo mali broj se primio po drugi put

  Reply
 5. Vera

  Bravo za ideju, stvarno jedna lepa ideja drago mi je da se neko setio da to oživi.

  Reply
  1. Stana

   Divno, oduševljena sam. Vidim naslov da je izložba cveća i sadnica i ne mogu da verujem. I uđem na vest i odusevim se, čitam i radujem se ovoj manifestaciji. Super, bravo za vredne ljude koji ovo organizuju.

   Reply
 6. Svetlana

  Bravo ljudi, ovo je nesto lepo i što je trebalo da se dešava u Valjevu, puna podrška za ideju i organizaciju.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.