Valjevo prvi grad u Srbiji : Besplatni parking sati za majke sa troje i više dece

Grad Valjevo je prvi grad u Srbiji u kome će majkama sa troje I više dece biti omogućeno 15 sati besplatnog parkinga svakog meseca. Ova mera sa realizacijom će početi 1.aprila, a važiće za obe parking zone, crvenu I plavu.

U saradnji sa Pokretom “Tri plus” iz Čačka Grad Valjevo I JKP Vidrak realizvaće meru pomoći majkama sa troje I više dece u vidu korišćenja 15 sati besplatnog parking mesečno.

Vladica Gavrilović , predsednik Pokreta “Tri plus” kaže da je Valjevo prvi grad u Srbiji koji je omogućio ovakvu pogodnost I izrazio nadu da će to učiniti vrlo brzo I ostali gradovi.

„ Porodice sa troje i više dece će imati 15 sati besplatnog mesečnog parkinga, što na godišnjem nivou dođe oko 180 sati. Moramo priznati da to uopšte nije malo, ali je svrsishodno, jer roditelji sa troje i više dece imaju mnogo više poseta, dakle to znači da više puta treba da odvezu svoju decu negde, a tom prilikom i plate parkiranje.Valjevo je shvatilo da oni koji imaju više dece ne treba da budu kažnjeni da više puta plaćaju parking, nego da im se obezbedi određena privilegija. Moram da naglasim da je Valjevo prvi Grad u Srbiji gde ćemo implementirati ovaj projekat“, rekao je  Gavrilović.

Kako se moglo čuti na play prodavnici već se nalazi mobilna aplikacija  koja je aktivna  od 1. marta 2023. godine, putem koje se majke mogu prijaviti , a potom sa tom prijavom u JKP Vidraak podići nalepnicu za autoobil sa QR kodom. „Majke će prilikom registracije na mobilnu aplikaciju dobiti sve te nove benefite. Kada se majka iz Valjeva bude registrovala na aplikaciju, čekaće je obaveštenje da se registracijom prikupljaju QR kodovi. Do 10. marta će biti gotove sve nalepnice sa QR kodovima i od 10. marta majke mogu preuzeti nalepnice u JKP „Vidrak“. Te nalepnice se lepe sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla, gde postoji šifra sa kartica, lični QR kod, grb grada Valjeva, grb Pokreta za decu „Tri plus“ i ona poruka koja je najbitnija, a to je: „Vi ste naši heroji“, naglasio je Gavrilović.

Procedura korišćenja predvidja da nakon što majka potroši svojih 15 besplatnih sati ista će dobiti obaveštenje o tome. QR kod očitavaće kontrolori parking servisa  JKP Vidrak.

Pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva Dragutin Kuzmanović se zahvalio predstavnicima Pokreta „Tri plus“ i naglasio da u budućnosti postoje ideje za još pogodnosti za porodice sa troje i više dece.

Na realizaciji programa JKP Vidrak I pomenutom Udruženju zahvalio se pomoćnik gradonačlenika Dragutin Kuzmanović.„ Kao što je predsednik uduženja i rekao, gradsko rukovodstvo se odlučilo za ovu akciju i odbornici su na Skupštini usvojili, jer mi stvarno smatramo da je jako bitno da se ovakvi projekti podrže. Ja ću u ovom trenutku samo napomenuti da ima ideja da se ovaj projekat unapredi, kao što su već neke lokalne samouprave i uradile, da je ovo samo prvi korak, kako bi porodice sa troje i više dece imale još mnogo pogodnosti. Prva sledeća ideja je umanjenje računa za komunalije i režije, da i tu oni dobiju određeni popust, tako da mi ćemo se stvarno truditi da taj procenat što se tiče popusta bude što veći. Ideja postoji, tako da ćemo se truditi da tu ideju u što kraćem roku realizujemo“, rekao je pomoćnik gradonačelnika.

Direkorka Vidraka Ksenija Badem izrazila je zadovoljstvo povodom realizacije pomenute mere pomoći I naglasila da je ovo preduzeće odmah po predlogu krenulo u pripremne radnje. „JKP „Vidrak“ Valjevo je prezadovoljno što je moglo da učestvuje u ovakvom projektu, koji je od izuzetno velikog značaja, da i na ovaj način možemo da usrećimo porodice koje imaju troje i više dece. Smatramo da će im ovi benefiti i privilegije dosta doprineti kvalitetnijem načinu života. Takođe, od izuzetnog je značaja što je Grad Valjevo prvi od 26 lokalnih samouprava koji realizuje ovu pogodnost. Dakle da ponovimo, majke od 1. marta mogu da se registruju na aplikaciji „Tri plus“ čime dobijaju lični QR kod, na osnovu čega će biti izrađene nalepnice koje mogu da preuzmu od 10. marta u prostorijama JKP „Vidrak“, a sa dodeljivanjem besplatnih sati će se krenuti od 1. aprila izjavila je  Badem.

14 comments on “Valjevo prvi grad u Srbiji : Besplatni parking sati za majke sa troje i više dece

  1. Dragan

    jedna od ozbiljnijih mera naseg grada u borbi.protiv bele kuge i drago mi je sto je valjevo pionir i sto ce porodice s troje dece na mesecnom nivou ostvariti veliku ustedu na parkiranju

    Reply
  2. Napredno

    Znaci, grad plati nekoj organizaciji da ubedi neko javno preduzece ( koje btw taj isti grad finansira) da pokloni nekoliko parkiranja gratis?
    Pa muljatori jedni.

    Reply
  3. Istina

    Dosta više tih organizacija za bogaćenje pojedinaca. Treba napraviti državu, sistem i da institucije rade svoj posao. Bruka, kakav besplatan parking? Pa to je vređanje inteligencije svakog razumnog čoveka. Pa kažete da je to pomoć gde dajete 40 dinara za parkiranje, a više se goriva potroši dok se kruži kolima ako bi na sreću našli slobodno mesto. Pa vidite da su automobili svugde i gde sme i gde ne sme, na travi, trotoaru, kolovozu… Obezbedite parkinge, garaže… Oslobodite dečju garderobu i hranu poreza. Pa znate li vi koliko je skupo dečje odelo i hrana? Uvedite poreze na neženje. Na vlasti ste 10 godina i za svih tih 10 godina ste uništili sistem. Ništa ne funkcioniše kao ni čišćenje grada.
    Kako Kseniju nije sramota da izjavi da je srećna, za šta? Ona ne zna da organizuje ni čišćenje grada, pranje ulica, pražnjenje kontejnera, održavanje staza, šetališta…
    I da još da napomenem pa kakva je to pomoć majkama, a šta ako je ostao samohrani otac sa troje dece? Pa vi gospodo nemate svi zajedno ni gram pameti.
    I još nešto, dok budu kružili da nađu slobodno mesto da se parkiraju sa automobilima prosečne starosti 20 godina, znate li koliko je to zagađenje…
    Bežite omladino iz države u kojoj je najveća socijalna razlika, najjeftinija radna snaga, najskuplja hrana, odeća i obuća, gde smo na prvom mestu po zagađenju, kanalizaciji…

    Reply
  4. Dedagaga

    Vrlo konkretna i pohvalna podrška majkama tri plus.
    Bravo za gradonačelnika i JKP Vidrak.

    Reply
  5. Nisu svi izdali

    To liči na SNS…utopija besmisla i cinizma.
    Besplatno parkiranje za majke sa troje i više dece je ideja za svaku pohvalu , samo što je u Valjevu problem manjka parking prostora najveći u Srbiji

    Reply
  6. Vlada

    Nego šta je sa pauk vozilom u gradu Valjevu? Zašto ne pišite o tome! Svako manje mesto od Valjeva ga ima.

    Reply
  7. RODITELJ

    Da li vam je ista sveto i da li ista imate moralno da uradite? 375 dinara poklanjate majkama sa troje i vise dece. Koliko imate takvih majki u gradu u kome i jedno dete predstavlja odricanje od automobila a kamoli parkiranja? Majke koje imaju troje dece i voze sigurno ne prose za besplatan parking u gradu u kome ste nepropisno obelezili parking mesta, uzurpirali povrsine na trotoarima da te iste majke ne mogu da pristupe do objekata ili vozila. Ukrali ste od građana slobodne povrsine za kretanje i sad ste vi nesto kao doprineli… Ljudi hodaju ulicama, jer trotoarima ne mogu da prodju od vasih remek dela zvanih parking povrsine. Ne upirem prstom u politiku vec u strucno rukovodstvo parking sluzbe.

    Reply
  8. Valjevac

    Clanovi gradskog veca voze automobile koji kostaju po vise desetina hiljada evra tako da samim tim njima parking ne znaci nista …. ve gore navedeno je u potpunosti tacno i provereno. Sramota koliko kapitala za koji gradjani valjeva znaju za ovako kratko vreme njihove vladavine. Molim da se moj komentar objavi.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.