Za kapitalne projekte milijarda

Grad Valjevo budžetom za narednu godinu predvideo je za kapitalna ulaganja I projekte skoro milijardu dinara. Najviše novca više od pola milijarde biće utrošeno na uredjenje industrijske zone odnosno izgradnju ulica, parking I auobuskih stajališta u zoni.

Budžetom za 2023. godinu kao kapitalne projekte grad Valjevo će finansirati :

-Izgradnja ulica u Privrednoj zoni (Nova 1,Nova 2, Nova 3), bus stajališta i parkinga  u iznosu od 549.730.083 dinara

-Dogradnja i rekonstrukcija sa promenom namene starog objekta OŠ „Milovan Glišić“ u kombinovanu dečiju ustanovu u iznosu od 140.000.000 dinara.

-Izgradnja objekta za socijalno stanovanje u okviru projekta “Moj novi dom – poboljšanje stambene podrške i bolji uslovi života u gradu Valjevu“ u iznosu od 117.760.000 dinara

-Rekonstrukcija objekta pijace  u iznosu od 80.000.000 dinara

-Izgradnja kišne i fekalne kanalizacione mreže u iznosu od 40.000.000 dinara

-Izgradnja parkinga na Divčibarama  u iznosu od 30.000.000dinara

-izgradnja vodovodne mreže Žabari 10 miliona dinara

-izgradnja rezervoara I crpne stanice Žabari 15 miliona dinara

-izgradnja I rekonstrukcija sportskih I dečijih igrališta u stambenim naseljima I na javnim površinama 21 milion dinara

-izgradnja crpne stanice Bujačić 5 miliona dinara

-zgrada prihvatnog depoa arhivske gradje 18 miliona dinara

-sanacija klizišta iznad tribine u SRC Petnica 3,6 miliona dinara

-unutrašnje uredjenje hodnika, službenih prostorija I svalčionica kao I izrada sistema za ventilacij u salama Doma sporta “Generl Svetomir Djukić” 12 miliona dinara

-projektan dokumentacija (projekat pejzažnog uredjenja za Dom sporta, projekat sanacije tribina u SRC Petnica, uredjenje konferencijske sale u Hali sportova, projekat sanacije klizišta u SRC Petnica) u iznosu od 3 miliona dinara.

Ukupna opredeljena sredstva na ovoj poziciji iznose 957.490.083 dinara. Finansiranje pomenutih projekata predvidjeno je samo u 2023. godini. Na održanoj javnoj raspravi nije bilo podnetih predloga od strane gradjana za kapitalne projekte.

8 comments on “Za kapitalne projekte milijarda

 1. Dragan

  hala svetozar djukic iako je skoro renovirana i naredne godine se ponovo unapredjuje sto pokazuje da ce valjevo imati moderan objekat

  Reply
 2. Budućnost

  Zaustavite gradnju solitera u užem centru grada, više ne može da se diše.
  Očistite grad od prljavštine, ličimo kao da smo u Donjem Taoru.
  Bruke jedne!

  Reply
 3. sin anarhije

  A kanalizacija na Poparama plus sto oterase DVA kontejnera da bi doticni desimir mogao dici po svojim zeljama jos jednu radnju koja ce zadovoljiti sve stanovnike od Strmne gore do Gornjeg Taora … a javni wc- ovi po gradu da doticni stanovnici tih sela ne bi nuzdu vrsili ispod gradskih nam mostova , a hala sportova , zatvoreni bazen , pozoriste , spratni parking , biciklisticke staze i jos malo toga i jos mnogo toga , ali sta ocekivati od stetocina iz sns , tj posasti kakva nikada nije harala ovim krajevima ….

  Reply
 4. Lole

  sve je ovo super projekat za put nova 1 postoji ali za 2 i 3 nema nigde… na osnovu cega je usvojen ovaj budzet za puteve u Privrednoj zoni?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.