Završena rekonstrukcija Doma sporta „Svetomir Djukić“

Završena je rekostrukcija nekadašnje hale Partizan sada Doma sporta „Svetomir Djukić“. U unutrašnju rekonstrkciju grad je uložio 20 miliona dinara. Halu će prvenstveno koristiti mladji uzrasti.

„Generacija Valjevaca pamte stari „Partizan“ i svi smo neke prve sportske korake napravilo upravo u ovoj sali. Danas vidimo jednu rekonstruisanu, modernizovanu, ulepšanu salu, odnosno zgradu, koja je već od danas spremna da primi mnogo dece, koja će krenuti u školice sporta, gimnastike i borilačkih sportova. Veoma sam srećan što Dom sporta “General Svetomir Đukić” počinje svoj novi život sa novim imenom i novim izgledom i što će ga današnje generacije pamtiti po lepom. Grad Valjevo u saradnji sa Republikom Srbijom i nadležnim ministarstvima ulaže u sportsku infrastrukturu”, rekao je prilikom obilaska rekonstruisanog objekta gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

On je istakao  da je grad izdvojio 20 miliona dinara za  unutrašnju rekonstrukiciju, odnosno zamenu parketa, sredjivanje  svlačionica i mokri čvor, “Prošle godine smo u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike uradili spoljašnju rekonstrukicju, rešen je problem krova, urađen je termički omotač oko objekta i postavljen je novi kotao. Ta je investicija koštala oko 40 miliona dinara. Valjevo je grad sporta i naš cilj je da približimo sport svim generacijama i da omogućimo kvalitetno bavljenje sportom, od rekreativnog do vrhunskog sporta. Zato je važno što smo ovaj objekat koji se nalazi u srcu grada i koji je simbol sporta u našem gradu uredili i spremno dočekujemo pre svega najmlađe Valjevce“, rekao je Gojković.

Na pitanje Vamedie dokle se stiglo sa projektom za nastavak izgradnje velike hale sportova Gojković ističe da je grad uradio ono što je bilo u njegovoj nadležnosti:

„Ono što je do nas, mi smo uradili, urbanistički projekat sa idejnim rešenjem za veliku halu koja bi bila na postojećim temeljima kod Gorenja. Da bi se izgradnja nastavila neophodno nam je zeleno svetlo, odnosno saradnja sa nivoa Republike“, rekao je Gojković.

Član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković, podsetio je šta je sve urađeno prilikom spoljašnje i unutrašnje rekonstrukcije:”Prošle godine je završena spoljašnja rekonstrukcija. Rekonstruisan je krov, termički omotač oko objekta, postavljen novi kotao. Imali smo još jedan mini projekat koji se ticao radijatora, koji nisu bili predviđeni postavljanjem novog kotla. Takođe, rešili smo imovinsko – pravne odnose, promenili ime i dali na korišćenje UFK „Valis“. Sada je završena i unutrašnja rekonstrukcija, gde je zamenjen parket u velikoj i maloj sali, sređene su svlačionice i mokri čvor, dakle niz koraka koji su urađeni i nastavljamo dalje“, istakao je Mišković.

Direktor UFK Valis Željko Ostojić naglasio je da će hala biti korišćena kao nekad, odnosno da će halu koristiti najmladji o čemu je su već vodjeni razgovori sa rukovodstvom PU Milica Nožica.

“Dogovorena je saradnja sa PU „Milica Nožica“, gde će Grad Valjevo preko naših profesora, odnosno pedagoške službe „Valisa“, držati časove fizičkog vaspitanja za sve naše predškolce u terminu jednom nedeljno, zajedno sa njihovom pedagozima. To je nešto šti su naše kolege radile davno i mnogi Valjevci se sećaju. Mi smo negde u međuprostoru zastali i zaboravili na to, ali evo sa novim imenom, sa rekonstruisanom halom ponovo to podstičemo, tako da mališani mogu imati zdrav i normalan psihofizički razvoj. Nadam se da će se rezultati ulaganja u ovu salu i ulaganja u pedagoški rad kroz četiri do pet godina videti. Apelujem, s obzirom na to da dolazim iz prosvete, da su nam deca neaktivna i da moramo da vodimo računa o tome. Mi smo izašli u susret svim sportskim klubovima koji su aplicirali, napravili smo neki preliminarni raspored i za sada je taj raspored na opšte zadovljstvo“, rekao je Ostojić.

12 comments on “Završena rekonstrukcija Doma sporta „Svetomir Djukić“

 1. Dedagaga

  Ово је заиста лепа вест. Браво за Градоначелника и његов тим.

  Reply
 2. Dragan

  valjevo je ovim dobilo halu sportova kakvu zasluzuje. velelepno zdanje kakvo nemaju ni bogatije zemlje

  Reply
 3. Boban

  Valjevu je potrebna hala sportova a ne ovakvi kokošinjci koji će na kraju koristi rekreativci a pare uzimati kao nekada pojedinci

  Reply
 4. Baba Rada

  Kako završena skroz? Pa ispred ograde ovog objekta ka parku mjesecima se iz šahte izliva kanalizacija na kolovozu? Jel deca i omladina treba da se zaraze? Neka nadležni odmah saniraju ovaj problem. Ide zima i loše vreme. Šta čeka Jkp Vodovod posto je to u njihovoj nadležnosti.

  Reply
 5. Valjevac

  Sa velikim trudom i utrosenom energijom sam bas 100% upucen i vase razne aktivnosti. Sa velikim zadovoljstvom cu vas javno pohvaliti gradonacelnice po pitanju par stvari pod mojim imenom i prezimenom da ne pomislite da sam los decko. 🙂 Bravo za vase angazovanje i ulaganje u sport bas na pravi nacin !!!! Bravo za svaku ciglu.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.