Čišćenje slivničke mreže

JKP Vodovod tokom ove godine na raspolaganju je imao 8 miliona dinara za čišćenje slivnika . Za redovno održavanje slivnika ovom preduzeću je potrebno još cisterni.

Dok JKP Vidrak ovih dana intenzivno radi na uklanjanju opalog lišća sasvim izvesno jedan deo lišća završiće u slivnicima. „To nije samo list već ide i zima i tu je i rizla koja se koristi. Mi posle zime nekad doslovce  krampom razbijamo naslage rizle da bismo otpušili neke odvode. Tu u slivnicima završava i sitniji otpad koji gradjani bacaju i čišćenje moramo da radimo potisnom cisternom. Ove godine smo očistili veliki broj slivnika“, objašnjava direktor Vodovoda Ivan Filipović.

Za sada ozbiljnijih kiša još uvek nema, ali čest slučaj kada sezona kiša dodje jeste da imamo i poplavljene delove ulica. „Tu je mnogo faktora, mali promer slivničke mreže, nagib pa i sama količina kiše koja se izlije. Ukoliko u kratkom vremenskom periodu padne velika količina kiše imamo tu situaciju da su neke ulice poplavljene. Čišenje slivnika mi radimo svake godine i za sledeću godinu ćemo takodje predvideti te radove, a ove godine i grad je izdvojio dodatna sredstva za ovaj posao“, kaže Filipović.

Grad Valjevo je budžetom za čišćenje slivnika predvideo 8 miliona dinara, a Vodovodu je kako saznajemo neophodna bar još jedna cisterna.

„Imamo jednu cisternu koja je u funkciji , mi ćemo pokušati da bar još jednu osposobimo jer tu govorimo o zaista jako starim vozilima.  Pokušaćemo da naredne godine kupimo još jednu. Za vodu faktički imamo jednu cisternu i koristimo i ovu jednu koja može i to da radi. Nama realno treba i jedna usisno potisna i jedna za vodu. Nadam se da ćemo putem lizinga uspeti bar jednu da kupimo. Situacija se sada popravlja jer smo naplatili velika potraživanja, vratili smo dugove i očekivanja su da ovu godinu završimo pozitivno, ali videćemo kako dalje bude išlo sa naplatom“, objašnjava Filipović.

 

1 comment on “Čišćenje slivničke mreže

  1. Sandra

    Na raskrsnici Vojvode Mišića i Vladike Nikolaja (kod bivšeg SUPa) imate dva slivnika potpuno nasuta šutom.Kad je kiša napravi se jezero.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.