Velike kompanije traže radnike

Najveće kompanije u Valjevu na Sajmu zapošljavanja tražile su  500 radnika. Sajam zapošljavanja održan je na otvorenom, tačnije na Gradskom trgu.

Valy, Gorenje, Bizerba, Hansgrohe, i domaći Urban tehnics na jesenjem Sajmu zapošljavanja tražili su radnike gotovo svih profila. „Ovo je dobra  prilika za nezaposlene  da dodju , informišu se o slobodnim radnim mestima, ali i lepa prilika za zaposlene da sagledaju još neke poslovne mogućnosti. Moram da istaknem da se u Valjevu trenutno grade tri fabrike sa 2300 novih radnih mesta ,a zaista radimo na tome da broj nezaposlenih u našem gradu bude na nivou statističke greške i da svako lice ima mogućnost da se zaposli“, rekao je na otvaranju Sajma gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Sajam je organizovan u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja, a o značaju Sajma govorio je i direktor Filijale za zapošljavanje Milan Djenadić. „Ovakvi Sajmovi služe da ljudi lakše i brže dodju do zapslenja. Drago nam  je da će u narednom periodu biti otvoren veliki broj radnih mesta i stim u vezi ćemo biti aktivni partneri i učesnici u programima zapošljavanja . Ovde su danas velike kompanije , Bizerba, Hansgrohe, Turna , Hisense , Urban tehnics i Valy koje traže velliki broj radnika“, rekao je Djenadić.

Na štandu kompanije Bizerba saznajemo da su na sajmu u potrazi za radnicima svih struka. „Tražimo sve struke i za administraciju i proizvodnju i nabavku i magacin. U prvojj fazi imaćemo preko 300 zaposlenih“, izjavili su predstavnici kompanije Bizerba. Drugi veliki investitor kompanija Hansgrohe zainteresovane je pored prijavljivanja informisala o samoj kompaniji, načinu rada i potrebnim kadrovima.

Na štandu kompanije Valy pored prijavljivanja za radna mesta pripadnice lepšeg pola mogle su da izaberu i neki od proizvoda ove kompanije .

„Ja sam konkurisala i u Bizerbi i popunila sam za Hansgrohe. Trenutno ne radim nigde“, kaže za Vamediu jedna od posetiteljki Sajma. Na pitanje šta će biti presudno ukoliko bude u prilici da bira gde će se zaposliti kratko odgovara: „Plata!“

Bio je ovo prvi Sajam koji je održan na otvorenom, a organizatori najavljuju da bi ih u narednom periodu moglo biti i više.

4 comments on “Velike kompanije traže radnike

  1. ekonomista

    Ma nisu nešto Valjevci za fabrike, više im odgovara da budu glumci, pevači, voditelji…..

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.