Biciklisti Sputnjika najbolji na MTB Kupu Srbije u Ivanjici

Šesti MTB Kup Srbije u Ivanjici, na zahtevnoj stazi u selu Katići,  prošao je u nedelju u znaku biciklista Sputnjika. Mladi Valjevski takmičari osvojili su čak 16 medalja u svim kategorijama (osim juniorske i seniorske jer nemaju takmičare tog uzrasta). Ovakvom žetvom medalja, BK SPUTNjIK je bio najuspešniji klub na ovom takmičenju. Osvajanje zlatnih medalja, pratili su dvostruke i trostruke pobede u nekoliko kategorija što je dalo posebnu draž i povećali 6načaj ostvarenih rezultata.

Prvu radost za najbolji Valjevski biciklistički klub doneli su mlađi poletarci koji su deklasirali svoje konkurentne sa  trostrukim pojedinačnim i ekipnim trijumfom. Zlatnu medalju osvojio je Filip Vukmir, drugi je bio Sava Starčević, treći – Stefan Simović a šesti, najmlađi, Pavle Tošić. U ovom uzrastu u ženskoj konkurenciji srebrnom medaljom se okitila Đurđa Nedeljković.

Dvostruki trijumf u pojedinačnom i u ekipnom plasmanu ostvarile su poletarke Natalija Kulinčević i Natalija Tošić, dok su se poletarci Lazar Angelovski, Marko Ćesarević i Aleksa Nedeljković prema nezvaničnim rezultatima plasirali između 5. i 1o. mesta.

Državna prvakinja Mila Starčević je potvrdila visoku klasu i ponovo pobedila u mlađekadetskoj konkurenciji. U ovoj uzrasnoj kategoriji u muškoj konkurenciji odlično je vozio Đorđe Pavić koji je osvojio srebrnu medalju dok je njegov klupski drug Dimitrije Jezdić izborio plasman u sredini. Ovogodišnji kadetski prvaci države Bogdan Angelovski i Nikolija Kulinčević potvrdili su da su se zasluženo okitili šampionskiom oreolima jer su i na ovom takmičenju bili najbolji. Odlični kadeti BK SPUTNjIK – braća Igor i Stefan Davidov osvajanjem drugog i trećeg mesta stavili su zlatni pečat na ovonedeljni Kup Srbije a njihovom dobrom vožnjom osvojena je i zlatna kadetska ekipna medalja. Svi ovi uspesi samo su još jedna potvrda da je  valjevska škola biciklizma koju vodi bivši šampion Jugoslavije Zoran Jelić jednostavno najbolja u celoj zemlji, a uspesi u starijim kategorijama se tek očekuju.

Sjajni rezultati ostvareni na ponos svih građana Valjeva su odlučna pozivnica za sve naše sugrađane koji vole biciklizam za MTB Kup Srbije koji će se u sledeću subotu, sa arhijerejskim blagoslovom našeg vladike G. Isihija, održati u selu Babina Luka a u organizaciji BK SPUTNjIK i BSS, uz pomoć grada Valjeva, Zavičajnog udruženja Hadži-Ruvim i Udruženja slabovidih i slepih grada Valjeva, kao i drugih prijatelja i pokrovitelja kluba.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.