Potpisan memorandum o saradnji za program „Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovanih Roma i Romkinja

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u saradnji sa GIZ-om i partnerima Kancelarijom za Inkluziju Roma AP Vojvodine i Udruženjem romskih studenata, pokrenulo je program „Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave“. Program se realizuje u okviru projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji u našoj zemlji sprovodi Nemačka razvojna saradnja, a Grad Valjevo je učesnik u ovom programu.

Tim povodom, zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović, potpisao je memorandum o saradnji sa Gordanom Čomić, ministarkom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Cilj programa je  da se  olakša sprovođenje mera za zapošljavanje Roma i Romkinja, povratnika i drugih osetljivih grupa, kao i unapređenje institucionalnih okvira, mehanizama i usluga u oblasti  zapošljavanja i socijalnog uključivanja osetljivih grupa.

Program „Podsticanje zapošljavanja visoko obrazovnih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave“, koncipiran da omogući zapošljavanje  visokoobrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave u struci za koju je stečena akademska i strukovna vrsta kvalifikacije, odnosno šesti i sedmi nivo kvalifikacije.

2 comments on “Potpisan memorandum o saradnji za program „Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovanih Roma i Romkinja

  1. Dragan

    Svaka cast za nasu vlast koja u saradnji sa nemcima aktivno radi na resavanju romskog pitanja

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.