Završena mala matura, sledi upis budućih srednjoškolaca

U protekla tri dana svršeni osmaci polagali su završne ispite. Prvi rezultati već 1.jula.

Srpski, matematika I kombinovani test bili su I ove školske godine završni testovi za sve osmake. Načelnica Školske uprave Zorica Jocić kaže da su zbog bezbednosnih razloga polaganja organizovana za razliku od prethodnih godina na više punktova. “U Valjevu je polaganje organizovano na tri lokacije , U Šapcu na četiri, Loznici tri dok su polaganja u ostalim opštinama bila organizovana na po jednoj lokaciji pa se tako  polaganje odvijalo na ukupno 22 lokacije kad je upitanju Kolubarski I Mačvanski okrug”, navela je Jocićeva pojašnjavajući da su sva ostala pravila vezana za polaganje završnih ispita u potpunosti ispoštovana. Veliku pomoć u organizovanju završnh ispita pružila je Policijska urava Valjevo na čemu se Jocićeva posebno zahvalila.

“Testovi su svakog dana posle rada učenika pakovani i dovoženi u skening centar koji je jedan za dva okruga, a imamo najave Ministarstva prosvete da će i Šabac i Loznica dobiti svoje skening centre. Skenirani su radovi za ukupno 3.974 učenika Kolubarskog i Mačvanskog okruga. Preliminarni rezultati završnog ispita će biti 1. jula, a konačni 5. jula. Nakon toga po školama sledi prijavljivanje i predaja lista opredeljenja odnosno želja učenika”, kaže Jocić.

Načelnica ŠU još jednom je ponovila da deca treba da budu vrlo pažljiva prilikom popunjavanja liste želja te da listu treba popunjavati ne samo po onome što bi dete želelo da upiše već I u skladu sa ostvarenim brojem poena koje donose iz škole I sa završnog testa.

“ Učenici se rasporedjuju  po broju bodova i po željama koje su iskazali i zato je vrlo bitno da budu realni pri popunjavanju liste želja da ne bi dolazili u situaciju da se traži premeštaj u drugu školu ili na drugi obrazovni profil, to Školska uprava ne radi niti ima ovlašćenja  za tako nešto, a to ni škole ne smeju da rade. Posle popunjavanja liste želja konačan  raspored učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima je 13. jula, u naredna dva dana će biti objavljena preostala slobodna mesta, a 15. jula i raspored posle drugog upisnog kruga, dok je upis u srednje škole zakazan za 16. Jul”, navela je Zorica Jocić.

Po podacima koje je iznela načelnica ŠU, za 714 budućih srednjoškolaca iz našeg grada na raspolaganju je 1.010 slobodnih mesta u Valjevu. Tehnička škola ima 240 slobodnih mesta, Ekonomska 180, Medicinska 180, Gimnazija 214, Poljoprivredna 180 i Muzička 16 slobodnih mesta.

2 comments on “Završena mala matura, sledi upis budućih srednjoškolaca

 1. Ica smekerica

  Srecno deco. I da ste zivi i zdravi i da vas sreca prati uvek i budite pametni, volite svoju zemlju i budite joj korisni, jer ce tako i zemlja biti korisnija svima nama zajedno.a

  Reply
 2. Проф

  Срећно децо!!!
  А Министарству порука да не укидају одељења,него да се смаси број ђака у одељењу,биће квалитетнији рад .

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.