Pet odbornika SPS-a napustilo sednicu Skupštine

Odbornička grupa SPS-JS napustila je današnje skupštinsko zasedanje već na samom početku sednice. Dr Zoran Živković u ime odborničke grupe SPS-JS rekao da sednicu napuštaju zbog najavljenih poskupljenja i izgradnje spomenika nasuprot dugovima . Na današnju sednicu došlo je inače  samo 5 odbornika pomenute odborničke grupe. Zanimljivo je da su odbornici SPS-a bili u vlasti 2014., 2016. i 2018. godine kada su poslednji put podizane cene usluga javnih preduzeća.

Na samom poletku današnje sednice Skupštine dr Zoran Živković je za govornicom najavio da odbornička grupa SPS-JS neće učestvovati u radu Skupštine danas.

„Odbornička grupa SPS-JS neće učestvovati u radu skupštine zbog procenata poskupljenja koji su danas predočeni ne samo zato što to negativno utiče na budžet gradjana već i zbog činjenice da smo dozvolili sebi da radimo spomenik čija je vrednost 14 miliona dinara dok je dug Vodovoda 25 miliona dinara“, rekao je Živković nakon čega je 6 odbornika koje je došlo na sednicu napustilo salu.

Za skupštinskom govornicom član Veća Vladimir Mišković je rekao da izneta informacija o spomeniku i vrednosti nije tačna: „Ja stvarno ne znam gde je doktor pronašao tu cifru , žao mi je što je izašao pa da ne može da sad kaže, ali odakle ta cifra ? To nije tačno.“

Da su socijalisti o dugovima preduzeća trebali da razmišljaju dok su njima rukovodili za govornicom je rekao zamenik  šefa odborničke grupe SNS-a Ivan Ilić: „Trebalo je na vreme da razmišljaju dok su upropašćivali te firme dok su ih vodili. Trebalo je na vreme da misle o tome i kakve su tada odluke donosili. Mi ovde dugo već  „vadimo tudje fleke i ispadamo grbavi“ zbog njih i to više ne treba stvarno da se toleriše . Biće prilike danas kada te take budu na dnevnom redu da otvorimo i te teme“.

Odbornička grupa SPS-JS u aktuelni skupštinski saziv ušla je sa 16 odbornika , ali je u medjuvremenu 6 odbornika napustilo ovu grupaciju. Na današnju sednicu došlo je samo pet odbornika pa je samo njih pet i napustilo salu. Medju pet prisutnih odbornika nije bio šef odborničke grupe Djordje Pavlović, a dr Zoran Živković u toku obraćanja za govornicom nije rekao zašto je samo polovina odborničke grupe inače došla na sednicu?

Inače koalicija SPS – JS bila je u vlasti u trenutku poslednjih povećanja cena usluga javnih preduzeća 2014.god, 2016.godine i 2018. godine. Pomenuta koalicija tada je glasala za podizanje cena .

21 comments on “Pet odbornika SPS-a napustilo sednicu Skupštine

 1. Miki

  A bitno je da ce uzeti dnevnicu. Boli njih uvo za gradjane oni su i upropastili sve cega su se dohvatali kroz istoriju.

  Reply
  1. Goran Markovic

   Dr Zoran Zivkovic jeste clan SPS i normalno je da zastupa interese svoje pratije kao i ostali koji pripadaju nekoj drugoj politickoj opciji .Zoran Zivkovic je castan i posten covek , dobar prijatelj , drug , fenomenalan strucnjak u svojoj oblasti i svakom je pomogao ko mu se obratio i bilo mi je cast da radim nekoliko godina sa njim u Hitnoj /Dalje znam ko pise , bakamunde jedne niste dorasli dr Zivkovicu ni do clanka zato SNS u Valjevu ima problema upravo zbog vas .Ko prica o karakteru , ali moram da vam kazem nesto tj.da ponovim a to je >Da sam na mestu Predsednika SNS I Srbije kao i organa SNS u Beogradu cistili bi vi ulice u gradu nanosite samo stetu nazalost gde pripadate , a ne vredajli nekoga coveka koji postuje neke dogovore unutar njegove partije .Ne nebranim ja SPS , ali dr Zorana Zivkovic kada se proziva na ovaj nacin UVEK sam tu jer ga poznajem odlicno kako
   privatno , tako poslovno.Prestanite da pisete po semi pogledajte vreme koje pisete pa svaki sekund , minut i ko da vam veruje .Lose ste nauceni .Srma vas bilo.

   Reply
 2. Neša

  A šta pričate ljudi ovi iz SNS lažu debelo mnogo su sela izlagali.Najviže lažu Ivan Ilić I Vladan Sekulić sa njima i Miloš Mita Krstić.

  Reply
  1. Goran Markovic

   Nesa , Nije dobro vredjati ljude koji su sa sela pa bilo ko da je kao sada Ilic Ivana , a koliko znam Vladan Sekulic nije sa sela.Opet nikoga nebranim samo kazem .

   Reply
 3. Ivan

  Protest protesta radi. Način na koji je napuštanje sednice izvedeno, uz generalno mlako obrazloženje, pokazuje da iza te odluke ne preovlađuje briga za građane, već namera da se izvede politička predstava.

  Reply
 4. Dafina & Jezda

  Klasično komunističko – socijalističko bežanje i poturanje. Dr Živkoviću svaka čast na stručnosti! Što se tiče političe opcije u koju se deklariše to je bruka i sramota,poniženje. Socijalisti = Rat, embargo, sankcije, Bombardovanje, uranijum, izbeglice, šverc benzina, cigareta, redovi za hleb i mleko,inflacija,pljačka države,kriminal. To su SOCIJALISTI doprineli Srbiji!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.