Tri miliona za protivgradne rakete

Grad Valjevo opredelio je 3 miliona dinara sa PDV-om za nabavku protivgradnih raketa. Protivgradna odbrana u Srbiji traje od 15 . aprila do 15. oktobra.

Grad Valjevo je opredelio ove godine 3 miliona dinara koja će biti utrošena za nabavku protivgradnih raketa koje će potom biti predate Republičkom hidrometeorološkom zavodu kome je poveren poao protivgradne odbrane na teritoriji Republike Srbije.

Po podacima RHMZ , Srbija trenutno rapolaže sa 21 000 protivgradnih raketa, a statistički podaci ukazuju da u Srbiji postoji u proseku 110 dana sa potencijalnom gradonosnom oblačnošću.

U Srbiji postoji nekoliko automatizovanih radarskih centara medju kojima je I Valjevo koje je svoj automaski radarski centar dobilo pre par godina.

10 comments on “Tri miliona za protivgradne rakete

 1. Sladjana

  A Krusik, sta je sa njihovim raketama? Zar sadasnja VD nije bila ,, uspesni“ konstruktor ili sta vec protivgrdnih!

  Reply
 2. Švercer

  E kako su se nekada uz ove rakete u Krušiku svercovali proizvodi Jadar paka iz Osečine,od vanilin šećera,praška za pecivo do bibera dok je raketa završila u Kruševcu

  Reply
 3. Miloš Marjanović

  Za Sladjana: u tekstu se ne navodi koje će rakete kupiti RHMZ. Možda Trajalove, Krušikove, Poliesterove…

  Reply
  1. Sladjana

   Krusikove nece sigurno. jer ih Krusik vise ne proizvodi! Odnosno ne ume da ih napravi! Doduse jedan Napredni direktor Mladja obeca 5.000 komada mesecno? Pitanje je za Krusikove strucnjake, da li jos uvek imaju Licencu i kako je imaju? Verovatn ono malo sto ima u fabrici prefarbavaju i pokazuju Zavodu kao nekakvu proizvodnju! Sa ovim rukovodstvom i strucnjacima Krusik moze da pravi samo DUGOVE I GUBITKE. Naravno koje ce narod platiti, kao i sve ostlao.

   Reply
   1. Zare

    Nije tačno da ih Krušik ne proizvodi ,proizvodi i dalje samo za izvoz u Rusiju i Ukrajini,pokazale su se dobre za obaranje dronova!!!

    Reply
 4. sin anarhije

  Spremaju se da gadjaju nato AVIJONE , posto svaki grad uhvati nekog od pucaca na spavanju , svadbi , krstenju , pomenu . itd ….

  Reply
 5. Bogataš

  Ova raketa je omogućila u nekom vremenu nekome, da postane direktor i da se enormno obogati

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.