Potpisan ugovor o sufinansiranju realizacije projekta očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini.

Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je sredstva u iznosu od 5.000.126,00 dinara za projekat grada Valjeva: „Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih deponija izgradnjom eko-parkića“.

Ukupan iznos projekta je 9.000.158,40 dinara, visina udela u finansiranju projekta koji obezbeđuje grad Valjevo je  4.000.032,40 dinara

Tim povodom, je u Ministarstvu zaštite životne sredine, sa ministarkom Irenom Vujović, ugovor potpisao pomoćnik gradonačelnika Valjeva Miloš Milutinović.

Realizacijom ovog projekta koje je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine, biće izgrađena tri eko – parka i to na sledećim lokacijama: Ulica Prote Mateje Nenadovića – Brankovina,  Ulica Jovana Urbana – Valjevo i u Ulici Beogradska – Popučke.

Po projektu reč je o tipskim dečjim igralištima, površine oko 50 metara kvadratnih,sa podlogom od livenog tartana, na kojem je postavljena ljuljaška, tobogan i njihalica cvet, a namenjeno je mališanima starosti od godinu do sedam godina.

Sprave su grupisane tako da se na prostoru igrališta mogu neometano igrati različite starosne grupe dece. Deo rekvizita je pogodan za korišćenje osobama sa posebnim potrebama čime je ostvaren i inkluzivni karakter samog igrališta.

Igrališta su ograđena  metalnom ogradom i postavlja se mobilijar.

Projekti očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini biće realizovani u 14 gradova i opština u Srbiji, među kojima je i grad Valjevo.

1 comment on “Potpisan ugovor o sufinansiranju realizacije projekta očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.