Tek izašli iz grejne sezone, a već velika potražnja za ogrevom

Grejna sezona potrajala je duže ove godine, a na valjevskim stovarištima I u trgovinama već se traži ogrev za narednu sezonu. Cene ogreva već su više, a o jesenjim cenama za sada niko ne bi da iznese prognozu. Gradska Toplana trenutno radi anketiranje korisnika o zadovoljstvu pruženom uslugom.

Tokom prošle jeseni, gradjane koji se greju u sopstvenoj režiji sačekale su veće cene . Ugalj je već skuplji za 20, ogrevno drvo za 30, a pelet za svih 40 odsto. Na valjevskim stovarištima uglja ima malo , a spiskovi gradjana koji čekaju su sve duži.

Od onoga što trenutno ima na tržištu, cena tone „kostolca“ je 9.000, ugalj „pljevlja“ košta oko 16.000, a „banović“ i „soko“ 17.000 dinara tona. Što se tiče cene ogrevnog drveta, najjeftnija su 5.000 dinara kubika pored puta u brdsko-planinskom području, najčešća cena je 6.000-7.000.

Kada je u pitanju pelet, ekološki najzdravija i sve popularnija vrsta čvrtog ogreva u odnosu na prošli maj skuplja je za 40 odsto, sa cenama od 35.200 do 39.500 dinara za tonu.

Prodavci su skeptični po pitanju toga da li će sada aktuene cene važiti I na jesen kada većina stanovništva I kupuje ogrev .

Oni koji se greju sa centralnog sistema grejanja ovih dana mogu popuniti anketu Toplane u kojoj se traži odgovor na pitanje- Da li ste zadovoljni grejanjem? Ali I traži objanjenje ukoliko niste , zašto niste zadovoljni?

Kako se navodi u anketi , cilj je da se usluge Toplane podignu na viši nivo, a sam rad preduzeća bude unapredjen .

3 comments on “Tek izašli iz grejne sezone, a već velika potražnja za ogrevom

 1. sin anarhije

  Do zime drva 10 000 pelet 40-45 000 , to je srpska surova realnost ekonomskog tigra koji gazi sve pred sobom samo u glavi velikog vodje i njegovih prostih i ostrascenih sledbenika … uopste mi nije zao ovih sto su sasli sa planina i sad resili da budu gospoda gradska , pa gospodo seljaci svako zadovoljstvo kosta …

  Reply
 2. Nikola

  Stovarište Radojičić pelet 300 € S-biom, 310 € Numanović.
  Kontakt: 065 9191151 Slaviša.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.