Kartice „Tri plus“ za više od 400 valjevskih porodica

Oko 400 majki sa troje dece prijavilo se u Valjevu za kartice Udruženja „Tri plus“ iz Čačka kojima će im biti omogućeni popusti za brojen proizvode , ali i usluge u više od 20 gradova i opština u Srbiji. Grad Valjevo podržao je ovu meru finansijskim učešćem koje predvidja sredstva u visini od šest dinara po stanovniku.

Valjevski Centar za kulturu bio je sinoć ispunjen do poslednjeg mesta roditeljima i decom koji su došli na dodelu kartica „Tri plus“. Prijavljivanje je obavljeno nakon raspisivanja poziva od strane grada , a jedini uslov je bio da je bar jedno dete maloletno u trenutku prijavljivanja.

Dodeli kartica prisutvovali su i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i član Veća zadužen za socijalnu politiku Marko Jeftić.

„Izuzetna mi je čast što sam večeras u društvu heroja našeg vremena jer porodice sa troje i više dece to svakako jesu. Grad Valjevo učestvuje u ovom programu i ovu meru dodaje programu socijalnih mera koje će višečlanim porodicama bar donekle olakšati način života. Zahvaljujem se svim preduzetnicima i firmama koje su se do sada odazvale pozivu da učestvuju u ovoj akciji. Vama želim da što bolje iskoistite usluge i mogućnosti koje su Vam na raspolaganju jer vi to zaslužujete“, rekao je Gojković.

Na teritoriji grada Valjeva za učešće u ovoj akciji prijavilo se oko 100 firmi i preduzetnika , a na teitoriji Srbije u ovoj akciji učestvuje više od 2000 ustanova, preduzeća, preduzetnika. Svoje kartice mmajke mogu koristiti ne samo u Valjevu već i širom Srbije.

„Ovo je lepa scena večeras u Valjevu i ne samo scena jer videćete u našem projektu da na objektima koji daju popuste piše „Vi ste naši heroji“. U prošloj godini je 72 000 više grobova nego kolevki što znači da Srbija nestaje velikom brzinom . Naši preci vodili su borbu protiv Turaka, fašista , a naša najveća borba sada jeste protiv bele kuge. Da bi nas u budućnosti bilo neophodno je da bude 45% Vas koji imate troje i više dece. Na žalost taj broj je sada 6 puta manji.Vi ste danas ti koji ste na prvoj liniji odbrane i koja e bori protiv bele kuge“, rekao je Vladica Gavrilović iz Udruženja „Tri plus“.

On je informisao prisutne da je jedna od novih pogodnosti za majke sa troje i više dece da ne moraju čekati u redovima u Domovima zdravlja već da je dovoljno da prilikom predaje zdravstvene knjižice predaju i karticu „Tri plus“ kako bi izbegli čekanje i ostavrili prioritet prilikom pregleda dece.

Grad Valjevo je kako bi porodicama sa troje i više dece u našem gradu  omogućio korišćenje pomenutih kartica  izdvojio finansijska sredstva u iznosu od šest dinara po glavi stanovnika.

6 comments on “Kartice „Tri plus“ za više od 400 valjevskih porodica

 1. NapreDNO

  A majke troje dece, tj. trece dete ne dobije mesto u obdanistu iako je prioritet.

  Reply
  1. Baki

   Problem je sto neke zene ne rode ni prvo dete ili ostanu na jednom detetu, ne zele da se poradjaju drugi put.
   E tu treba traziti resenje pa ce dece biti vise,malo je onih koje imaju troje i vise i tako se nece resiti problem bele kuge.

   Reply
 2. Nušić

  Za ove kartice Grad Valjevo ovom udruženju plaća godišnje 6 dinara po stanovniku našeg grada (bez obzira da li će se kartice koristiti ili ne). Ovo udruženje iz Čačka tako svake godine inkasira između 100 i 150 hiljada evra kroz naplatu te „takse“ gradovima koje uvuče u ovu kombinaciju. Dakle, gradovi plaćaju „taksu“, firme se odriču dela svog profita za popuste, a ovaj Čačanin na tome zaradi preko 100 000 evra godišnje. Kartice sa popustima se obično finansiraju kroz promet koji se zahvaljujući njima ostvari, a ovaj model je dobar jedino za pokretača akcije, odnosno za udruženje koje na ovaj način muze brojne gradove i opštine u Srbiji. I sve to kroz priču o brizi za decu. Odličan biznis model za laku zaradu.

  Reply
  1. Baki

   Problem je sto neke zene ne rode ni prvo dete ili ostanu na jednom detetu, ne zele da se poradjaju drugi put.
   E tu treba traziti resenje pa ce dece biti vise,malo je onih koje imaju troje i vise i tako se nece resiti problem bele kuge.

   Reply
 3. Dajana

  Neznam za Valjevo ali u Nisu se dostanjih prave glupi u vezi tri+, Kartice i nepriznaju je iako se nalazi njihova radnja u katalogu.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.